Екоминистър Нено Димов обсъди с граждани на Босилеград и Кюстендил

...
Екоминистър Нено Димов обсъди с граждани на Босилеград и Кюстендил
Коментари Харесай

Нено Димов разговаря с босилеградчани, искали оставката му

Екоминистър Нено Димов разиска с жители на Босилеград и Кюстендил екологични проблеми в района , оповестиха от Министерството на околната среда и водите.
Това стана откакто протестиращи от Босилеград желаеха оставката на Димов на протест пред министерстсвото поради неистина, че няма замърсяване на река Драговищица, която се влива в река Струма. Замърсяването е от мина в Република Сърбия.

 Искат оставката на Нено Димов и за замърсяване на водите от Босилеград
Искат оставката на Нено Димов и за замърсяване на водите от Босилеград

Възможна е екологична злополука освен в Босилеград, само че и в Кюстендилска област

На срещата жители на Кюстендил подчертаваха и върху изследване за рандеман на злато в мина " Злогош ", в региона на община Кюстендил . За тази активност следва да се подписа контракт с Министерството на енергетиката. По думите на Нено Димов сходен план може да се осъществя единствено откакто премине всички наложителни процедури по екологичното законодателство.

Според Димов данните от проучванията на реката на наша територия демонстрират, че няма превишения на нормите . Той увери, че от България се следи обстановката, " тъй като политиката на държавното управление е да бъдат предпазени ползите и на нашите сънародници в Западните околности ".

 Жители на Босилеград излизат на втори митинг
Жители на Босилеград излизат на втори митинг

Причината е замърсяване на реките и почвите в района

По дипломатически път България е поискала информация за качеството на водите на река Драговищица на територията на Република Сърбия . Информация е била поискана и за позволените и реализирани на територията на Република Сърбия добивни и индустриални действия, увериха от Министерство на околната среда и водите.

Нено Димов чака в околните дни да се срещне със сръбския си сътрудник Горан Триван . Евродепутатът ни Ангел Джамбазски е изискал от еврокомисаря по околна среда Кармену Вела въпросът със замърсяването да бъде разискван по време на политическия разговор Европейски Съюз - Сърбия през март.

" Всяка страна, която желае да е член на Европейски Съюз, би трябвало да се грижи за околната среда , освен това - за всички свои жители. А ние сме изключително загрижени за нашите съграждани в Западните околности. Това не е просто екологичен проблем, а цялостна политика на българското държавно управление . Затова ще поставим всички старания да помогнем на нашите сънародници ", съобщи Нено Димов.

На срещата Александър Димитров от Босилеград, ръководител на Сдружение " Глас " съобщи, че чака да се вземат ограничения, които да успокоят локалното население.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР