Еколозите от Национална асоциация "Българско Черноморие" въстанаха срещу лъжите и

...
Еколозите от Национална асоциация "Българско Черноморие" въстанаха срещу лъжите и
Коментари Харесай

Еколози скочиха на лапачите от Зеления октопод около Христо Иванов и Атанасов заради лъжи и фалшиви новини за строителството върху дюни



Еколозите от Национална асоциация "Българско Черноморие " въстанаха против лъжите и подправените вести на протестърите към пишман правосъдния министър Христо Иванов и военачалник Наско (Атанас Атанасов) от тъй наречените Демократична България, които ги популяризират, с цел да вършат предизборната си акция върху грозни операции за съзнателно заличаване на естествените благосъстояния от страната посредством Закона за българското Черноморие.

Това излиза наяве от отвореното писмо, адресирано до Министерския съвет и българските медии, публикувано от асоциацията.

Еколозите показват обява на медията на подсъдимия олигарх със запорирано имущество Иво Прокопиев и водещата от Би Ти Ви Жени Марчева, които популяризират подправената вест, че депутатите оферират да се строи върху дюни и да нарастнат санкциите за къмпингуване върху тях.

По този мотив те декларират: "Предложените забрани за слагане на палатки, кемпери и каравани върху дюни и санкционирането на нарушителите с санкции бе оповестено от „ природозащитниците” като ограничение правото на напредване. Странно по какъв начин самопровъзгласилите се за „ пазители” на дюните и плажовете се уплашиха от това, че закона ще санкционира тези, които замърсяват и повреждат плажовете и дюните ".

Еколозите от "Българско Черноморие " уличават лапачите на тлъсти бюджети от Зеления октопот в цялостна непросветеност поради използването на несъществуващи понятия като "алтернативен туризъм ", което значи, че туризъм просто няма.

Измислените поборници против корупцията от тъй наречените "Антикорупционен фонд " пък са уличени от еколозите, че макар скъпарските уреди и коли, с които разполагат, натискат страната да им обезпечи гратис прилагане на парцели за нереграментирано къмпингуване.

"В радио предаване представителка на Неправителствени организации с име „ Антикорупционен фонд” от името на притежатели на кемпери и каравани – доста скъпо струващи МПС-та (без да ги е питала) си разреши, да желае от страната гратис прилагане на парцели за нерегламентирано къмпиране. Това при изискване, че недостигат средства за цялостното угаждане на потребностите на деца в неравностойно състояние. Не е задоволително шепа богати българи, да бъдат финансирани от държавния бюджет и от притежатели на частни парцели, за безплатното им летуване на „ диви места”, се споделя в отвореното писмо на Асоциация "Българско Черноморие.

Ето и цялостния му текст:

ДО:

- Министерски съвет

- Българските медии

Отворено писмо

Уважаеми членове на Министерски съвет,

Уважаеми представители на българските медии,

Нека дружно да спрем разпространяването на неистини от медии!

На 9 май 2019 година електронната страница „ Дневник “ разгласява публикация с създател Вера Стаевска със заглавие: „ Депутати оферират да се строи върху дюни и да нарастнат санкциите за палатки върху тях”. Лъжата е, че няма предложение от депутати да се строи върху дюни. Статия с лъжливо заглавие „ Депутати оферират строителство върху дюни “ от същата дата разгласява и електронната страница „ Свободна Европа”. Същата неистина „...предлага се да се строи върху дюни...” беше произнесена и от Жени Марчева, водеща на предаването „ Тази събота и неделя “ по БТВ, на 12.05.2019 година

В Народното събрание тече процедура по план за изменение и допълнение на Закон за устройство на Черноморското крайбрежие. Предложението бе импортирано от Министерството на туризма. Представени в Народното събрание партии, също внесоха оферти за изменение и допълнение на ЗУЧК. Внесеният законопроект и импортираните към него спомагателни оферти от народните представители на НФСБ, Вътрешна македонска революционна организация и ГЕРБ, структурират промени, които дават отговор изцяло на европейските стандарти и са част от решаването на световни и национални проблеми:

1. Опазват околната среда на Българското крайбрежие - плажове и крайбрежните води от замърсяването с пластмасови боклуци.

2. Опазват естествени местообитания от национално значение – дюни.

3. Създават условия за развиване на екологичен микро фамилен бизнес.

4. Детайлизират се и се уточняват изискванията и реда за отдаване на плажовете на концесия.

Тези препоръчани промени, бяха мотив на няколко индивида дивокъмпингуващи да основат подправени вести:

1. „ Дюните щели да се застрояват”. В нито един от текстовете за изменение на ЗУЧК няма такова предложение. Това изказване би трябвало да се класифицира, като чиста проба неистина.

2. Предложените забрани за слагане на палатки, кемпери и каравани върху дюни и санкционирането на нарушителите с санкции бе оповестено от „ природозащитниците” като ограничение правото на напредване. Странно по какъв начин самопровъзгласилите се за „ пазители” на дюните и плажовете се уплашиха от това, че закона ще санкционира тези, които замърсяват и повреждат плажовете и дюните.

3. Пропагандирането на „ различен туризъм” е самоизключващо се фразеология. Туризъм или има или няма. Видовете туристически действия са доста. Алтернативата на туризъм значи, че туризъм няма.

4. Отправят се директни апели за лишаване на частна благосъстоятелност – национализация!!!

5. В радио предаване представителка на Неправителствени организации с име „ Антикорупционен фонд” от името на притежатели на кемпери и каравани – доста скъпо струващи МПС-та (без да ги е питала) си разреши, да желае от страната гратис прилагане на парцели за нерегламентирано къмпиране. Това при изискване, че недостигат средства за цялостното угаждане на потребностите на деца в неравностойно състояние. Не е задоволително шепа богати българи, да бъдат финансирани от държавния бюджет и от притежатели на частни парцели, за безплатното им летуване на „ диви места”.

Обръщаме се към публицистите, които популяризират лъжливи вести за предизборна поддръжка за „ богоизбрани” от неолибералната групировка „ Демократична България” да прочетат плана за закон оповестен на страницата на Народното събрание. Нека не отхвърляме евроатлантическите полезности и да не ориентираме България към една страна от северната част на корейския полуостров.

От Национална асоциация „ Българско Черноморие “
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР