Еколозите от Кампании и Активизъм за Животните в Индустрията (КАЖИ)

...
Еколозите от Кампании и Активизъм за Животните в Индустрията (КАЖИ)
Коментари Харесай

Видео: Фермата за норки край Стара Загора отвътре

Еколозите от " Кампании и Активизъм за Животните в Индустрията " (КАЖИ) пуснаха видеоклип във Facebook от фермата за норки край Стара Загора.

" Това видео демонстрира по какъв начин българската промишленост за развъждане на животни поради кожите им наподобява от вътрешната страна. Неспазени условия, неприятни условия за животните, извънредно здравословно положение, риск за околната среда ", пишат еколозите във Facebook.

Миналият месец КАЖИ провежда няколко митинга против кожодерството у нас, особено против фермата за норки в Стара Загора.

100 хиляди норки биват отглеждани в тази плантация, твърди гласът зад кадър. На видео се виждат и изискванията, в които живеят те - в тесни кафези, измежду нечистотия и трупове на към този момент умрели животни.

Напомняме, че фермата в Маджерито действа повече от две години.

През този интервал към Министерство на земеделието и храните, БАБХ и Министерство на околната среда и водите, неведнъж са изпращани тъжби и сигнали за нередности във фермата, както и с претенции за нейното затваряне, споделят еколозите.

Кадрите от фермата идват тъкмо в миг, когато се дискутират промени в Наредба 2/2009 г на Министерство на земеделието и храните за изискванията за развъждане на дръпнат и окосмен дивеч в животинските обекти, съобразени с неговите физиологически и поведенчески особености.

Приемането на измененията, би позволило развъждането на американски норки, за които се смята, че имат инвазивен темперамент и съставляват риск за биоразнообразието.

Преди няколко дни, във връзка митингите против измененията в Наредба 2, ръководителя на Съюза на норковъдите - Павлина Кузманова, в изявление за БНР Стара Загора, увери, че фермите дават отговор на всички европейски условия, а във връзка заплахата от бягство на животните отвън фермите, тя безапелационно уточни, че е това е невероятно.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР