Еколози дадоха на съд стратегията за развитие на енергетиката, която

...
Еколози дадоха на съд стратегията за развитие на енергетиката, която
Коментари Харесай

Енергийната хартийка на Капитан Газпром отива на съд

Еколози дадоха на съд тактиката за развиване на енергетиката, която беше показана от служебното държавно управление на 17 януари. Причината - липсва екооценка и изцяло разискване на визията. В отговор енергийният министър разгласи, че в действителност това не е тактика и по тази причина няма съответните изследвания. Министърът разяснява и възможните злоупотреби в " Булгаргаз ".

От екологичната организация апелират във Върховния административен съд тактиката показана от служебния енергиен министър на 17 януари. Еколозите считат, че не е редно да бъде признат подобен документ без екооценка и без публично разискване. Измества се и фокусът от децентрализация на енергетиката, тъй че всеки да си създава ток към огромни планове.

Меглена Антонова, " Грийнпиис " споделя: 

" Абсолютната липса на бистрота, метода по който тази тактика беше призната - нямаше публично разискване, не е направена екологична оценка - това са неща, които в случай че в действителност е визия за развиване на енергийната тактика на България би трябвало да бъде подложен на публично разискване ".

В отговор отрасловият министър изясни, че в действителност това не е тактика, а първа стъпка към нея. Сега било просто проект. Стратегия ще се написа занапред.

" Това е визия за развиване на електроенергетиката, това не е енергийна тактика в смисъла на този, който Министерският съвет би трябвало да предложи на Народното събрание, който би трябвало да мине екологична оценка и по този начин нататък. Това е една предварителна стъпка, в която демонстрираме насоки, които считаме да разработим за бъдещата енергийна тактика ", споделя той, представен от Българска национална телевизия.

Справка на уеб страницата на енергийното министерство обаче демонстрира, че и от ведомството афишират проекта за тактика като канят медиите за неговото отразяване, а по-късно и оповестяват за представянето му. 
ТЕМА преди 9 часа 656 преди 17 дни 1696 преди 23 дни 3105
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР