Екологията не изключва строителството, както и строителството и инвестициите също

...
Екологията не изключва строителството, както и строителството и инвестициите също
Коментари Харесай

Министър Нанков проговори за Фейсбук уволнението на шефа на ДНСК и правомощията на Валери Симеонов

Екологията не изключва строителството, както и строителството и вложенията също не изключват екологията. Лошо е да плашим обществото със спекулативни и манипулативни тези, които звучат апокалиптично. Това съобщи министърът на районното развиване Николай Нанков във връзка построяването на автомагистрала „ Струма ” в частта й през Кресненското дефиле. По думите му в публичните разисквания няма нито един сериозен мотив за това какъв да е предпочитан вид за автомагистралата.

" Трябва да подсигуряваме освен оцеляването на биологичните типове, само че и на минаващите по магистралата”, уточни Нанков пред bTV.

Министърът е безапелационен, че не се съгласява с държанието на еколозите, което отхвърля експертизата на целия отрасъл.

По мотив публичните поръчки в сектора той съобщи, че огромните публични поръчки главно се печелят от огромни компании и в последните 10 години има диверсификация на строителните компании, които извършват огромни обекти и планове.

С въвеждането на тол системата се планува и основаване на нови типове винетки – ежедневни и тридневни да вземем за пример. Нанков съобщи, че упоритостта на ведомството е в края 2018 година тол системата да бъде внедрена и да проработи, а още първата година от постъпленията, АПИ да има запас от съвсем 1 милиарда лева

Фейсбук уволнението на шефа на ДНСК Милка Гечева, Нанков съобщи, че Валери Симеонов няма опция да уволнява фрагменти на организацията, както и не е възможно. По думите му предстоят диалози и ще се обясни обстановката, само че Гечева е добър експерт и към момента е на работа.

Нанков заяви, че има четирима освободени чиновници за корупционни практики във ведомството, а неговото име е било употребявано за практикуване на въздействие. „ Не са ми предложили рушвет. Когато има случа, в които съм се съмнявал за нещо сходно, съм подавал сигнал до способените органи. Подавал съм сигнал срещи съответно лице”, добави той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР