Екологичните организации Грийнпийс и За Земята са подали жалба към

...
Екологичните организации Грийнпийс и За Земята са подали жалба към
Коментари Харесай

Жалба в съда срещу горене на отпадъци в ТЕЦ Бобов дол

Екологичните организации " Грийнпийс " и " За Земята " са подали тъжба към съда, с искане да се анулира разрешителното на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " да гори боклуци . Към жалбата са се включили и поданици на Дупница. Това съобщи БНР.

Това стана на среща на жители и специалисти от екоорганизации в Дупница. Делото е планувано за 24 септември в Административния съд в Кюстендил .
 Полиция и жандармерия на инспекция в Топлоелектрическа централа
Полиция и жандармерия на инспекция в Топлоелектрическа централа " Бобов дол "

С тях са и чиновници от Министерство на околната среда и водите

Според издаденото от Изпълнителната организация по околна среда позволение Топлоелектрическа централа " Бобов дол " може да гори до 96 тона боклуци дневно . На няколко пъти от управлението на централата оповестиха, че не изгарят боклуци , тъй като към момента нормативно издаденото позволение не е влезнало в действие и е разпоредено да бъде инсталирана спомагателна измервателна система , която да регистрира индикаторите при възможното потребление на боклуци като гориво .

Адвокат ще внесе заявките на жителите от Дупница за присъединението им към делото като заинтригувана страна. Освен организациите " Грийнпийс " - България и Сдружение " За земята " и гражданин на Големо село , който живее директно до централата, се е включил към жалбата.
 Топлоелектрическа централа
Топлоелектрическа централа " Бобов дол " спря поради ниските цени на тока

ТЕЦ-ът ще проработи на в понеделник заран

Дупничанинът Николай Табаков взел участие в срещата с екоекспертите сподели, че " Това е един от най-сериозните проблеми, тъй като ни заплашва за десетилетия напред . Ако позволим в този момент да се горят италиански боклуци, ще дойдат и чешки боклуци и испански боклуци . Сега е моментът да ги спрем, още първоначално ".

Припомняме, след подаден сигнал от ДАНС за застрашаване на екологичната сигурност на страната, основният прокурор Сотир Цацаров разпореди инспекция на четири топлоелектрически централи - Топлоелектрическа централа " Република " в Перник, Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", " Топлофикация - Сливен " и Топлоелектрическа централа " Брикел " .

Хората от региона неведнъж стачкуваха поради замърсяване на въздуха и питейната вода
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР