Екологичните катастрофи причиняват психични проблеми на учените, твърди отворено писмо,

...
Екологичните катастрофи причиняват психични проблеми на учените, твърди отворено писмо,
Коментари Харесай

Екокатастрофите водят до психични проблеми за учените

Екологичните произшествия предизвикват психологични проблеми на учените, твърди отворено писмо, оповестено в вестник „ Сайънс “, цитира БТВ. Според учените тези от тях, които работят на терен, и виждат с очите си проблемите в околната среда и природата могат да развият съществени психични проблеми.

Според писмото учените, които работят на терен, развиват нещо наречено „ екологична тъга “ – мощна прочувствена реакция към проблемите в околната среда.

„ Подобно прочувствено натоварване не би трябвало да бъде подценявано. Скръбта, когато не можеш да се оправиш с нея, може да замъгли преценката на учените, да наруши тяхната креативност и да докара до възприятие, че няма никакъв излаз от дадена обстановка “, написа проф. Анди Радфорд от университета в Бристол в писмото.

Според проучването, направено измежду нейните сътрудници, учените постоянно потискат отрицателните си страсти, които се предизвикват от екологични произшествия. В някои случаи учените документират заличаването на едни от най-красивите и скъпи екосистеми в света, което неизбежно води до прочувствена реакция.

„ Представете си да изучавате цялостен живот Големия бариерен риф и внезапно да станете очевидец на неговото изгубване “, споделя Тим Гордън от университета в Екзитър, различен създател на текста.

В писмото си учените приканват научните институции да извърнат внимание на тези психологични проблеми и да подкрепят своите чиновници. Те дават образец с други стресиращи специалности като парамедик. Подобни медицински лица минават особено образование, по време на което се научават да чакат прочувствен стрес. Те са подпомагани и от голям брой разновидности за психична терапия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР