Екологичните групи изразиха опасения, че правителството се готви да отмени

...
Екологичните групи изразиха опасения, че правителството се готви да отмени
Коментари Харесай

Съпротива срещу готвено от правителството решение за облекчаване на защитните мерки при фракинг в Англия


Екологичните групи показаха опасения, че държавното управление се готви да анулира въвеждането на регулации при фракинга, откакто чиновници обявиха, че обмислят да преразгледат разпоредбите за отбрана от земетресение при фракинг. Ограниченията, които засягат фракинга за шистов газ, са мощно оспорвани от промишлеността, защото те неотложно стопират фракирането, в случай че се записва даже нищожен тръс от 0,5 по скалата на Рихтер. Зелените организации изрекоха безпокойствие и опасения, откакто чиновници от държавната Дирекция за бизнес, енергетиката и индустриална тактика обявиха, че се обмисля преразглеждане на съществуващите правила за фракинг, след резултатите от изследване на Органа за нефт и газ, който преглежда данни от опитите за фракинг на Cuadrilla.

Дирекцията разгласи за смяната в изказване за шистовия газ в Обединеното кралство в същия ден, когато фракинг-фирмата Cuadrilla възобнови сондажа в Ланкашир.Фирмата беше принудена да изостави първия си сондаж, откакто неведнъж нарушаваше разпоредбите за земетрес. Говорител на Дирекцията съобщи: „ Шистовият газ би могъл да бъде значим нов енергиен източник в страната, като понижи равнището на импорт на природен газ, като в същото време дава необятни стопански изгоди, в това число посредством основаване на добре платени, качествени работни места. Той би могъл също да поддържа прекосяването нидо 2050 година към чисти нулеви излъчвания.

„ Имаме водещи международни регулации, които подсигуряват, че изследването за шистов газ се прави по безвреден и виновен за околната среда метод. Органът за петрол и газ подхваща научна оценка на последните данни за промишлеността, която ще разгледаме откакто завърши. " Daniel Carey-Dawes, промотър на инфраструктурни планове в Кампанията за отбрана на селските региони на Англия, съобщи, че новата позиция на държавното управление „ може да отвори вратата за повече и по-силни земни земетресения, породени от фракинг “. Той сподели, че промяната предизвиква " дълбока угриженост ", защото обществеността изрично сподели, че не желае регулирането на земните земетресения да бъде отслабено. Кери-Дауес добави: „ Решението за облекчение на регламентите за сеизмичност в допълнение ще подкопава доверието на обществото и ще докара до обилни опасности за околната среда. Ето за какво е неотложно държавното управление да се опита да възвърне публичната религия, като се ангажира твърдо да съблюдава тези разпореждания. "

Подновената поддръжка на държавното управление за шистите идва по-малко от месец след преструктуриране на държавното управление от Борис Джонсън, което в профил Грег Кларк като Министър на иконобиката, заместен от Андреа Лийдсом, прям последовател на добива на шистов газ.

В предишното Лийдсом е наричал шистовия газ " чудесна опция ", казвайки, че Обединеното кралство би било " бясно да не вижда какво можем да вършим вкъщи ", съгласно отчет в PoliticsHome. Джейми Питърс, промотър в „ Приятели на Земята “, съобщи: „ Възобновяването на цялата промишленост за изкопаеми горива, когато въздействията от смяната на климата към този момент унищожават живота, в това число и тук, в Обединеното кралство, не подхожда на претенциите на държавното управление да е водач в региона на климата. " Правителственият контрол на климата съобщи, че фракирането ще бъде съобразено с правно обвързващите климатични цели на Обединеното кралство за чиста нулева въглеродна стопанска система до 2050 година, в случай че практиката употребява газ, който другояче би се внасял от чужбина, и в случай че резервира ограничаването на „ приключване на въглерод” по време на производството.

Cuadrilla съобщи, че ще изиска в допълнение време за сондиране на шистов газ на мястото за фракиране в Ланкашир – в Preston New Road, откакто лицензът му изтече този ноември. Cuadrilla се надява, че нейните сондажни работи ще доведат до поистигане на упоритостите на Англия за шистов газ и ще убедят регулаторите да облекчат границите на трусовете на земята.

the Guardian.com

Преводът е оповестен в Бюлетина на Центъра за проучване на Балкански и черноморски район
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР