Екоинспекцията в Стара Загора издаде две предписания на ТЕЦ Брикел

...
Екоинспекцията в Стара Загора издаде две предписания на ТЕЦ Брикел
Коментари Харесай

Екоинспекцията в Стара Загора издаде предписания на ТЕЦ Брикел

Екоинспекцията в Стара Загора издаде две наставления на Топлоелектрическа централа " Брикел " - до 25 септември да се отстранят съхраняваните неразрешени горива на площадката на топлоцентралата, а до 30 октомври да бъде почистена и биомасата. Днес поданици на Гълъбово се срещнаха с общинското управление и с изпълнителния шеф на " Брикел ", с цел да обсъдят проблемите, свързани със нечистия въздух в града.

Хората в Гълъбово желаеха топлоцентралата да влага в уреди, които да обезпечат по-чист въздух в региона.

От управлението на " Брикел " обявиха, че подхващат ограничения за възстановяване качеството на въздуха. Признаха, че са получили позволение от екоинспекцията в Стара Загора за пробно изгаряне на 500 000 тона неопасни боклуци дружно с въглища за 6 месеца.

Янилин Павлов - изп. шеф на Топлоелектрическа централа " Брикел ": Стартирахме на 28 юли опита и на 21 го спряхме по наше искане. При инспекцията от Регионална инспекция за опазване на околната среда, която беше се откри, че " Брикел " си съблюдава сега това, което е изискал и е спрял да гори РДФ - откри единствено биомаса-слама.
Ако периодите, предписани от екоинспекцията за премахване на съхраняваните горива, не бъдат спазени - обществените заведения в Гълъбово може да останат без парно, което е благосъстоятелност на " Брикел ".
Николай Тонев - кмет на Гълъбово: До една седмица почваме главен ремонт на всички улици в центъра, спечелихме една от стратегиите. Не ми се мисли, в случай че би трябвало отново да се копае отначало или пък да се построяват нови отоплителни системи - в болничното заведение, учебни заведения, детски градини.
От " Брикел " увериха, че ще отстранят нередностите в период и предложиха да бъде образуван предприемчив комитет, с който да се разискват ограниченията за възстановяване качеството на въздуха.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР