Екоинспекцията в Монтана провери сигнал за оцветяване в зелено на

...
Екоинспекцията в Монтана провери сигнал за оцветяване в зелено на
Коментари Харесай

Екоинспектори от Монтана провериха сигнал за оцветяване на река Цибрица

Екоинспекцията в Монтана ревизира сигнал за оцветяване в зелено на река Цибрица в землището на село Разград в понеделник. За оцветяването съобщило момче, което ловило риба на реката.
Еколози и представители на лабораторията дружно с кмета на селото обходили сектора, посочен в сигнала. Не е видяно оцветяване водите, оповестяват от Регионална инспекция за опазване на околната среда. Взети са проби от повърхностните води на река Цибрица след ПСОВ на Вълчедръм и на мост на реката при село Разград. Експресно измерените на място индикатори рН, разперен О2 и електропроводимост не посочили замърсяване. Останалите индикатори ще се проучват при лабораторни условия.
През януари предходната година в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Монтана още веднъж имаше сигнал обвързван със замърсяване на р. Цибрица. Тогава представители на ЛРД “Огоста “ сигнализираха за мъртва риба по течението на Цибрица. В хода на две инспекции – на 8 и 9 януари еколози не откриха мъртва риба, неприятна миризма или очевидно оцветяване в река Цибрица, на територията на село Златия, по този начин и до вливането й в река Дунав.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР