Екоинспекцията в Бургас не откри нарушения при натрупаните на плажа

...
Екоинспекцията в Бургас не откри нарушения при натрупаните на плажа
Коментари Харесай

Екоинспекцията не вижда нарушение в изсипаните тонове водорасли на плажа в Сарафово

Екоинспекцията в Бургас не откри нарушавания при насъбраните на плажа в Сарафово тонове мъртви водорасли, оповестява bTV.
От РИОСВ-Бургас обясниха, че е открито, че водораслите се струпват на плажа за оттичане на водата в морето и последващото им депониране и извеждане в районно хранилище " Братово ". Това не било нарушаване на Закона за ръководство на отпадъците, защото те не са депонирани, а краткотрайно съхранявани досега на депонирането им.
Предстои екоинспекторите да се срещнат с концесионера. Той твърди, че след изсъхването на водораслите те се изнасят към зеленчукова градина. Не излиза наяве обаче какъв брой време планината от мъртвата биомаса може да остане на морския бряг и дали не крие заплаха.
 Укрепено е свлачището в бургаския квартал Сарафово “ (СНИМКИ) Укрепено е свлачището в бургаския квартал " Сарафово “ (СНИМКИ)
Укрепено е свлачището в бургаския квартал " Сарафово “ – едно от най-активните по Черноморското ни крайбрежие. По плана, ч...
Екологът Спас Узунов е на мнение, че значимият въпрос е за какво се появява това събитие, което визира освен съответния плаж, само че и цялото Черноморие.
" В момента цялото крайбрежие цъфти със синьо-зелени и цианови водорасли, които изчерпват кислорода в повърхностния пласт и основават условия за всеобщото развиване на този тип водорасло, който е в дънната част. Отмирането на биомасата води до изкарването ѝ на брега ", изясни той.
Според него измежду главните аргументи за събирането на застояла вода и изхвърлянето на водораслите са неправилното разположение на буните и яхтените пристанища.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР