Екоинспектори провериха сигнал за пяна без мирис в река Арда

...
Екоинспектори провериха сигнал за пяна без мирис в река Арда
Коментари Харесай

Нова екологична катастрофа край Пловдив

Екоинспектори ревизираха сигнал за пяна без аромат в река Арда сред селата Малка Арда и Оряховец, оповестяват от Министерство на околната среда и водите.

Сигналът е бил получен през днешния ден преди обед и неотложно е бил образуван екип, като е потърсено и подпомагане от кмета на община Баните, който също е посетил мястото със замърсяването, оповестява "Трафик ".

В региона няма промишлени предприятия или съоръжения, които да провокират поява на пяна в реката, показват от екоинспекцията.

От Министерство на околната среда и водите оповестяват, че е бил осъществен обход на посочения сектор. Предполага се, че пяната е от употребяваните в семействата почистващи и перилни препарати.

Взети са водни проби, които ще бъдат изследвани по следните индикатори: общи ФХ индикатори - дейна реакция, електропроводимост, разперен О2, плътност на О2, температура, биогени - амониев, нитритен, нитратен и общ азот, ортофосфати като фосфор и общ фосфор, БПК5, ХПК, свободни цианиди, неразтворени субстанции и незадълбочено дейни субстанции.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР