Екоинспектори от Велико Търново са се отзовали на сигнал от

...
Екоинспектори от Велико Търново са се отзовали на сигнал от
Коментари Харесай

Екоинспектори откриха 111 тона шлака изхвърлена в индустриалната зона на Свищов

Екоинспектори от Велико Търново са се отзовали на сигнал от кмета на община Свищов Генчо Генчев за нерегламентирано депониране на територията на Западната индустриална зона на града на рискови боклуци. От изхвърлената шлака се отделяла неприятна миризма.

От осъществената инспекция на място, взаимно с представители на община Свищов и районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи,било установено съществуване на шлака на посочения терен.

„По информация на превозвача, количеството е към 111 т. и е депонирано в интервала 25 октомври – 1 ноември. От показаните документи е открит типа и произхода на отпадъка – шлаки от първи и втори стадий от производството на „ Монбат рисайклинг “ ЕАД, Монтана. Установен е и купувачът на отпадъка – „ Еко трейдинг къмпани “ ООД, София“, оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда във Велико Търново.

На дружеството-купувач ще бъде издадено наставление за разчистване на терена и ще бъде наложена имуществена глоба по реда на Закона за ръководство на отпадъците за изхвърляне на рискови боклуци на неразрешени за това места, която е в размер от 10 000 лева до 50 000 лева

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР