Екоинспектори от Велико Търново са разпоредили до понеделник тоновете опасни

...
Екоинспектори от Велико Търново са разпоредили до понеделник тоновете опасни
Коментари Харесай

Разпоредиха опасна шлака да бъде изрината от промишлената зона на Свищов

Екоинспектори от Велико Търново са разпоредили до понеделник тоновете рискови боклуци в Свищов да бъдат отстранени.

„ Според формалните данни, с които разполагаме, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Велико Търново е издала наставление на „ Еко трейдинг къмпани ” ООД – компанията, стоварила шлаката в промишлената зона на Свищов, да стартира преместването и в неделя“, оповестиха от общинската администрация.

От кметството в крайдунавския град прецизираха, че прокурист на компанията „ Еко трейдинг къмпани ” ООД е Георги Матров. Отпадъците би трябвало да бъдат отстранени най-късно до понеделник вечерта от територията на общината и превозени до регламентирано за подобен тип боклуци хранилище.

Към момента Районна прокуратура води разследване по случая. Камионът, превозвал токсичните товари е арестуван. Образувано е досъдебно произвеждане.
„Община Свищов ще следи доста прецизно процеса по събиране на рисковия товар и премахването му от територията и“, безапелационни са от общинската администрация.

Разкритията бяха направени преди броени дни по сигнал на кмета на Свищов Генчо Генчев. При незабавна инспекция полицията и РИОСВ  в четвъртък откриха над 111 тона рискови боклуци, складирани на територията на промишлената зона на града.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР