Екоиновациите са приоритет за нас. Темата за чистия въздух стана

...
Екоиновациите са приоритет за нас. Темата за чистия въздух стана
Коментари Харесай

Нено Димов: Румъния проектира огромна ски дестинация, за да измести България



Екоиновациите са приоритет за нас. Темата за чистия въздух стана съществена за европредседателството. Това е най-важната тематика в света. Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов Нено Димов е министър на околната среда и водите. Роден е през 1964... към профила в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Той цитира данните на здравните органи, съгласно които 400 000 европейци умират всяка година от неприятното качество на въздуха. „ София към този момент надалеч не е толкоз замърсен град, само че към момента не сме постигнали това, което би трябвало “.

„ Миналата седмица направих среща, в която посредничих сред общината и екоорганизация, с цел да създадем консолидиране на гражданското общество. Комуникирайки между тях ще имаме доста по-точни данни. Двете системи би трябвало да се сработят. Най-големият проблем идва от битовото отопление. Вторият проблем е автомобилният трафик. На трето място е промишлеността, само че тя е по-незначителен фактор за замърсяване, на фона на предходните две, стана ясно от думите на екоминистъра.

„ Имаме положителни български нововъведения, които оказват помощ за възстановяване на качеството на въздуха “. Той даде образец с електрически автомобил, изминаващ 400 км с едно зареждане и електровелосипед.

По отношение на митингите за ски зоната Банско, министър Димов сподели: „ Тук приказваме за две групи. Едната има чисто политически цели и има политически опорки. Тя манипулира и подвежда другата група. Там приказваме единствено за водохващане и питейни потребности. Дори проектът да приказва едно законът не разрешава, което е по-важно. Аз деля тези, които стоят начело и тези, които вървят откъм гърба и са заблудени. Имам задължението да съблюдавам закона. Не можем да спрем развиването на туризма. Искаме по-високи приходи и пенсии - те би трябвало да дойдат отнякъде “.

„ Тази концесия няма да се осъществя скоро “, означи Нено Димов. „ Румъния проектира голяма ски дестинация, с цел да измести България. В Европа има издигнати 274 уреди и никой не стачкува “, сподели министърът на околната среда.

Министър Димов сподели, че лъвчетата са отпътували за Холандия поради тежкото им здравословно положение, а не поради митингите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР