Екоактивистката Златина Станкова, майка на три деца, покани чрез отворено

...
Екоактивистката Златина Станкова, майка на три деца, покани чрез отворено
Коментари Харесай

Майка на три деца покани Борисов на протест за защита на Пирин

Екоактивистката Златина Станкова, майка на три деца, предложения посредством отворено писмо премиера Бойко Борисов да потвърди на процедура, че е "зелен " и да се включи в митинга на 25 януари от 18:30ч пред Министерски съвет в отбрана на Пирин.

"Не съм срещу втори въжен превоз над Банско, срещу съм монопола над планината, както е и в тази ситуация с Витоша. Този монопол назад на моята визия ще докара до презастрояване с ненужно огромни, еднотипни и не на мястото си хотели, в в случай че работят локалните хора, то ще е ниско възнаграждение и нередовни контракти! ", споделя Станкова.

Ето го и писмото!

Пише ви майка на трима сина, която е родена тук и е отгледала децата си тук, в България. Майка, която обича природата, историята и културата ни. Пиша ви като жена отдала живота си и на тази си обич към родината, защитавайки и опазвайки я в доста дела и акции.

В речта си от Екологичен потенциал, пред цяла Европа и жителите и вие заявихте, че сте "зелен "! Казахте това във връзка Пирин. И да имам вяра, че до някаква степен сте подобен, тъй като точно по ваше време бе написан задоволително рестриктивен закон за ГМО, въпреки и под напън. Именно по ваше време две години по-късно бе натрапен и мораториум върху фракинга, отново под напън. Именно по ваше време бе извършен референдума за АЕЦ Белене и бе на практика отритнат плана за това безумие( Така, че в този момент не се опитвайте да го рестартирате!). За което ви благодаря!

За това господин Борисов, в качеството си на човек участващ в митингите за Пирин от 2010.г до през днешния ден, ще изложа визията си за развиването на устойчивият туризъм и стопанска система и освен там, а в цяла България. А точно, главните запаси с които разполагаме са природа, история, просвета, разсъдък. Съответно ние би трябвало да го съхраним, развием и използваме като основа за една устойчива стопанска система. Туризмът го виждам в развиването на дребният и междинен бизнес, под формата на дребни, китни нашенски хотели и къщи за посетители с натурална, чиста, локална храна, запазване на обичайните локални традиции и възобновление на занаятите типични за съответните селища и райони. Вярвам, че действителната опция за печелившо предприемачество, ще накара младежите да останат тук.

Не съм срещу втори въжен превоз над Банско, срещу съм монопола над планината, както е и в тази ситуация с Витоша. Този монопол назад на моята визия ще докара до презастрояване с ненужно огромни, еднотипни и не на мястото си хотели, в в случай че работят локалните хора, то ще е ниско възнаграждение и нередовни контракти! Естествено младите и можещите ще бъдат принудени да бягат в чужбина. Безконтролното и полузаконно изсичането на горите пък ще докара до ерозия на почвата, свлачища и наводнения.

Писти и хотели има доста по света, каквито на човек му хрумне, само че Пирин е един! Нека не разрушаваме, не унищожаваме това, което имаме! Нека го обичаме, употребяваме и развиваме, като резервираме неговата хубост и уникалност! И дано дадем късмет и на децата си да останат тук! Нека им дадем шанса също да се радват и да могат да са част от духа на Пирин! Само това имаме шанса да създадем за нашето бъдеще!

За това господин Борисов, ви поканвам да докажете, че в действителност сте "зелен "! Елате персонално да подкрепите гореизложеното от мен! Слезте на митинга на 25 януари 2018 година, от 18:30ч, пред Министерски съвет! Лично ще ви очаквам!
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР