Екоактивистката Грета ТунбергГрета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг, родена на 3

...
Екоактивистката Грета ТунбергГрета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг, родена на 3
Коментари Харесай

Грета Тунберг е в Лозана за нова демонстрация за климата

Екоактивистката Грета Тунберг  Грета Тунберг Грета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг, родена на 3 януари 2003 година е шведска ученичка и климатична взе участие в швейцарския град Лозана в нова проява за климата преди да отиде идната седмица на Световния стопански конгрес в Давос, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

"Досега през това десетилетие не сме видели никакъв симптом, че ще се подхващат някакви действителни дейности за възстановяване на климата. Това би трябвало да се промени ", съобщи 17-годишната шведка пред голям брой от младежи след шествие по улиците на Лозана.

Грета Тунберг: Разговор с Тръмп е пилеене на време

След това тя се обърна към "ръководителите на света " и им сподели: "Още нищо не сте видели. Можем да ви подсигуряваме това. И това е посланието, което ще отнесем на Световния стопански конгрес идната седмица в Давос ", сподели тя.

По-рано през днешния ден хиляди младежи, измежду които и Тунберг, минаха в шествие в Лозана зад транспарант с надпис "Да променим системата, а не климата ".

View this post on Instagram
School strike week 74. Lausanne! #fridaysforfuture #climatestrike #schoolstrike4climate

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on Jan 17, 2020 at 4:07am PST

Някои стачкуващи носеха табели с рецензии във връзка големите пожари, които опустошават Австралия в последните месеци или за топенето на ледниците.

Според уредниците в демонстрацията са взели участие към 15 000 души. С нея беше маркирана първата годишнина от основаването на придвижването "Стачка за климата " в Швейцария.

След Лозана Грета Тунберг  Грета Тунберг Грета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг, родена на 3 януари 2003 година е шведска ученичка и климатична ще посети Давос за втора поредна година, с цел да призове интернационалната общественост и деловите среди да вземат ограничения против световното стопляне.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР