Екоактивисти от За да остане природа в България организираха флашмоб

...
Екоактивисти от За да остане природа в България организираха флашмоб
Коментари Харесай

Екоактивисти протестираха срещу строеж на плажа Алепу

Екоактивисти от „ За да остане природа в България " проведоха флашмоб поради градежа на плажа „ Алепу ”. Те се събраха довечера пред Народното събрание.
Организаторите приканиха присъстващите поради противоепидемичните ограничения да пазят два метра отдалеченост един от различен, както и да носят маски. Те оповестиха, че не одобряват мнението на ДНСК, че това е подсилване на брега и всичко е законно, а считат, че се строи голям хотел в неразрешена зона от Натура 2000 и на ръба на предпазената територия Блато Алепу. От „ За да остани природа “ и Риболовен клуб „ Балканка “ предизвестиха, че в околните дни в Народното събрание ще се гласоподават промени в Закона за биологичното многообразие, готови от арестувания някогашен екоминистър Нено Димов и импортирани от настоящия екоминистър Емил Димитров-Ревизоро.
Според тях тези промени целят да се отсрочи осъществяването на условията на директивите за Натура 2000, да се обезсмислят проектите за ръководство на предпазените зони, като инструмент за опазването им, да се употребяват средствата от Оперативна стратегия Околна среда 2014-2020 вместо за биологично многообразие, за заплати на нови 120 души предопределение в екоминистерството и екоинспекциите, да се отделят от Оперативна стратегия Околна среда 2014 -2020 и Оперативна стратегия Околна среда 2021 – 2027 нови милиони за създаване на ненужни документи от другарски на ръководството компании, да се подмени екологичният метод в ръководството на Натура 2000 с административен и да се отстрани научният метод за ръководството на Натура 2000, като Българска академия на науките и университетите бъдат изключени от процеса, a функционалностите за обмисляне се трансферират на структури назначавани от министъра и шефовете на екоинспекциите.
„ Екоминистерството по този начин и не разбра за 20 години, че мрежата Натура 2000 е предопределена за запазване на природата, а не за поръчки на другарски компании да пишат документи и да изливат непотребен бетон или за назначение на политически последователи на държавна работа “, споделят още уредниците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР