Екоактивисти окупираха в събота две германски топлоелектрически централи (ТЕЦ) в

...
Екоактивисти окупираха в събота две германски топлоелектрически централи (ТЕЦ) в
Коментари Харесай

Германски екоактивисти нахлуха в две ТЕЦ с искане за по-ранното им затваряне

Екоактивисти окупираха в събота две немски топлоелектрически централи (ТЕЦ) в границите на акцията си да насърчат държавното управление да се откаже от въглищата като енергиен източник по-рано от плануваното, заяви ДПА.

Няколко души съумяха да се качат на охладителната кула на ТЕЦ-а в берлинския регион Моабит тази заран и сложиха там девиз, на който се чете: " Всеки, който тръгне против нас, е за въглищата ".

Общо към 20 души съумяха да обхванат на територията на централата, сподели полицейски представител.

Активистите са част от групировката " Пряко деяние Берлин ". Те упорстват за завършек на така наречен " фосилен капитализъм ".
Централата в Моабит, чийто оператор е шведската компания " Ватенфал ", е издигната през 1900 година До наскоро тя използваше въглища за гориво, а от 2013 година мина на биомаса.

Пет-шест екоактивисти проникнаха през днешния ден и в друга сходна централа - в Манхайм. Те се качиха на покрива на една от постройките ѝ, в която се приготвя горивото от въглища, и съумяха да изключат конвейера. Тази електроцентрала е обект на остри рецензии от деятелите, които я назовават " палач на климата ". Неин оператор са три енергийни компании - RWE, EnBW и MVV.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР