Екоактивисти използваха пожарна кола, за да напръскат с червена боя

...
Екоактивисти използваха пожарна кола, за да напръскат с червена боя
Коментари Харесай

Екоактивисти напръскаха с кръв британското финансово министерство

Екоактивисти използваха пожарна кола, с цел да напръскат с алена багра фасадата на английското финансово министерство за да привлекат вниманието към неуспеха на държавното управление съгласно тях да предотврати щръкнал климатичен прелом, съобщи Ройтерс.

Активистите дойдоха при министерството с пожарна кола и напръскаха постройката с алена багра през маркуча. В един миг те изгубиха надзор над маркуча. След това четирима деятели застанаха на покрива на пожарната кола, на която имаше афиш с надпис "Спрете да финансирате климатичната гибел ". Стълбите на министерството бяха залети с алена багра.

Организацията "Икстинкшън рибелиън " сподели, че нейните деятели са излели 1800 литра подправена кръв при министерството. Полицията съобщи, че е арестувала четирима души по съмнение в незаконно нанасяне на вреди и че някои пътища са били затворени. Органите на реда се чудеха какво да вършат с пожарната кола, защото водачът беше извадил ключовете.

Активистите споделиха, че автомобилът е бил платен посредством уеб страницата за електронна търговия "Ибей ". "Икстинкшън рибелиън " желае държавните управления да бъдат принудени посредством ненасилствени прояви на гражданско непокорство да понижат въглеродните излъчвания и да предотвратят климатична рецесия, която съгласно организацията ще аргументи апетит и обществен срив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР