Еко Рали България 2018, което е кръг от Световната купа

...
Еко Рали България 2018, което е кръг от Световната купа
Коментари Харесай

В "Еко Рали България" ще има и състезание с велосипеди на ток

Еко Рали България " 2018, което е кръг от Световната купа на FIA за коли с електрическо задвижване, чака рекорден брой екипажи в тазгодишното си издание, което ще стартира в петък. Миналата година на старта застанаха 15 екологични транспортни средства, а записванията за тазгодишното издание не престават.

До момента присъединяване са удостоверили екипажи от България, Сърбия, Франция, Испания и Италия. Сред тях е и настоящият международен първенец и победител от миналогодишното издание на " Еко-Рали България " Валтер Кофлер (Tesla Model S).

В конкуренцията ще вземат присъединяване и тимове на няколко общини и разнообразни институции като Столичния инспекторат. В надпреварата започват и тимове на публицисти от българските медии. Голямата атракция ще е спомагателният клас за състезатели с електрически колела, които ще се пробват по дългото и нелеко трасе из Искърското дефиле.

" Еко Рали България " 2018 ще започва в петък в 19 часа. Преди това – в 17 часа, ще се състои неподготвено ревю за електрически автомобили, електрически колела и мотоциклети. Желаещите ще могат да заявят и тест драйв на желаната от тях екологична машина.

В събота участниците в " Еко Рали България " 2018 ще се насочат към първите си спортни стадии по напълно новия маршрут на конкуренцията, той минава през Искърското дефиле и стига до курорта Вършец.

Финалът се чака в неделя към 17 часа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР