Екипите в триажните центрове и на двете болници са подложени

...
Екипите в триажните центрове и на двете болници са подложени
Коментари Харесай

Шеф на болница в Бургас: Вече ми идва в повече!

Екипите в триажните центрове и на двете лечебни заведения са подложени на голям стрес и най-малкото е несвоевременно тиражирането на обвинявания за мотивацията им и за честността на желанията им, споделиха от Щаба в Бургас.

Служител на Спешната помощ в Карнобат сътвори всеизвестен скандал, откакто пред национална медия твърдеше, че триажът на УМБАЛ „ Дева Мария” не работил и отклонявал пациенти. Петър Янев стигна и по-далеч с безчет неуместни мнения, които наскърбяват най-много лекарите от болничното заведение в кв.Ветрен, които не са се прибирали по домовете си от седмици, оповестява "Флагман ".

„ Даваме всичко от себе си! Инвестираме в съоръжение за наша сметка, организираме нашия личен състав да работи на лимита на опциите си и най-сетне сме упрекнати, че нищо не вършим през целия ден.

Вече ми идва допълнително! Щом считат, че не вършим нищо, а единствено сме желали пари, то по-добре тогава да затворим триажа в Дева Мария”, написа във фейсбук профила си притежателят на болничното заведение Семир Абумелих. Малко прочут факт е, че той е доброволец в коронавирус отделението на болничното заведение си и всеки ден дава персонален образец на екипа си, който изнемогва в пика на пандемията.

В УМБАЛ „ Дева Мария” първи откриха триажния център за диагностика на заболели от ковид, без да е ясно дали въобще дейностите ще им бъдат платени в миналото. Направиха го, с цел да оказват помощ на Бургаска област да премине през най-тежката здравна рецесия през последния век.

Преди минути и Общинския спешен щаб излезе с позиция по тематиката. Публикуваме я без редакторска интервенция:

Общинският спешен щаб изрично възразява против опитите за опълчване работата на лекарите от другите лечебни заведения в Бургас.

В обстановка, в която натовареността на медиците е голяма, напрежението на екипите е достигнало до оптималната си точка, всяко погрешно изказване и подстрекателство освен ги демотивира, само че може да докара и до решения, от които ще изгубят бургаските пациенти.

Общинският спешен щаб припомня, че още при започване на втората вълна на КОВИД-19, точно двете здравни заведения УМБАЛ "Дева Мария " и УМБАЛ Бургас незабавно реорганизираха активността си и откриха триажни центрове.

Екипите в триажните центрове и на двете лечебни заведения са подложени на голям стрес и най-малкото е несвоевременно тиражирането на обвинявания за мотивацията им и за честността на желанията им.

Призоваваме медиите, лекарите и жителите да се въздържат от внушения, които освен могат да доведат до демотивация и засегнатост на медицинските екипи, само че и до съществени решения, което ще е тежка загуба за пациентите.

Общинският спешен щаб декларира, че застава изрично зад медиците от всички бургаски лечебни заведения и им благодари за всеотдайната и неуморна работа.

Общинският спешен щаб приканва управлението на УМБАЛ "Дева Мария " да не взема извънредно решение за закриване на триажния център вследствие на засегнатост от направените внушения в медийна обява от през вчерашния ден. Изказваме признателност към целия екип на болничното заведение и им благодарим за неуморния труд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР