Екипите на Столичния инспекторат, Центъра за градска мобилност, Общинска полиция

...
Екипите на Столичния инспекторат, Центъра за градска мобилност, Общинска полиция
Коментари Харесай

Столичният инспекторат, ЦГМ и СДВР ще следят за COVID мерките в София |

Екипите на Столичния инспекторат, Центъра за градска подвижност, " Общинска полиция " и Столична дирекция на вътрешните работи ще управляват столичани за спазването на ограниченията, свързани с ковид. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по отношение на обстановката с идното връщане на наложителните маски навън.

Вчера са осъществени 381 инспекции в търговски обекти. Има един публикуван акт за неносене на маска. В градския превоз са издадени актове на 14 души, а за погрешно носене на маска има четири предупредителни протокола и три разпоредби, изясни Фандъкова.

Проверки ще има и на митингите, където през вчерашния ден демонстративно гориха маски.

Фандъкова посочи, че все още има кревати за заболели от ковид в столицата, само че уточни, че проблем е броят на медицинските сестри и санитарите.

Кметът на София ще предложения водещи епидемиолози да се включат в " неофициален медицински съвет ", който да съветва общината за следващи ограничения.

" Ще има разпореждания и за нощните заведения, желая да се усили контролът и от това зависи, в случай че се съблюдават ограниченията, които специалистите са предписали, няма да има потребност от нови ограничения. Ако не се съблюдават – ще обмислим спомагателни ограничения ", съобщи Фандъкова. 

Разписанието на метрото ще се сгъсти в пиковите часове.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР