Екипите на Путин и Тръмп може да подготвят среща между

...
Екипите на Путин и Тръмп може да подготвят среща между
Коментари Харесай

Комерсант: Президентската среща между Тръмп и Путин е в киберопасност

Екипите на Путин и Тръмп може да приготвят среща сред двамата водачи " даже в навечерието " на идния конгрес на Г-20 в Осака, изнася в заглавие " Независимая газета " изказване на представителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Ако пък президентите на Русия и Съединени американски щати беседват " на крайник ", няма по какъв начин да обсъдят целия набор от проблеми, значими и за двете страни, означи през вчерашния ден Песков пред телевизия " Россия-1 ".

В коментар за изразената по-рано от Тръмп подготвеност да се срещне в Осака с представители на Китай, Русия и други страни Песков допусна, че американският водач е имал поради точно срещи " на крайник ". Според него обаче освен това състояние " не може да се разиска целият размер въпроси (...), които са в действителност в дневния ред ".

Среща сред Путин и Тръмп бе планувана за срещата на върха на Г-20 в Аржентина предишния декември, само че президентът на Съединени американски щати анулира присъединяване си едвам един ден авансово. Съответно Русия съобщи, че е подготвена за разговор със Съединените щати, само че при изискване, че съответната самодейност пристигна от Вашингтон. Представители на двете страни загатнаха за опция двамата водачи да беседват на форума в Осака на 27-28 юни, само че американската страна по този начин и не изпрати публично искане, припомня " Независимая газета ".

" Президентската среща е в киберопасност ", сигнализира в заглавие " Комерсант ".

В навечерието на форума в Осака " Ню Йорк таймс " писа, че Съединени американски щати засилват опитите да хакнат компютърните мрежи от енергийната система на Русия. Според източници на изданието хакерските офанзиви се чака да възпрат Москва от интервенция в американските президентски избори през 2020 година, а при спор сред двете страни - да обезпечат база за пълномащаба офанзива в киберпространството, припомня всекидневникът, представен от Българска телеграфна агенция.

Според негови специалисти новите приключвания целят да тласнат Москва към борба и да провалят нормализацията на руско-американските връзки. Доналд Тръмп назова " изменничество " обявата в " Ню Йорк таймс ". През май т. година прочее той в действителност призна пред " Фокс нюз ", че е бил в течение на хакерската атака против Русия през 2018 година. " Е, бих предпочел да не приказвам за това. Но можете да ми вярвате, че всичко това е станало през моето ръководство ", съобщи тогава Доналд Тръмп и добави, че хората от тайните служби не са склонни да приказват за това, написа " Комерсант ".

Вестникът напомня " сходна история отпреди година - тогава преди срещата на двамата президенти в Хелзинки американски медии оповестиха за подхванати сякаш от Русия хакерски офанзиви против мрежи в Съединени американски щати ".

Историите за хакери по принцип имат необятен отзив, освен това на процедура няма по какъв начин да бъдат доказани или опровергани. Затова са несъмнено средство, създаващо декор за нова борба, разяснява американистът Юрий Рогульов.

Сегашните изявления в този дух " може да имат съществено дестабилизиращо влияние с оглед незадоволителното равнище на очевидно конфликтните връзки сред двете страни ", предвижда политологът Руслан Пухов.

" Информацията в обявата на " Ню Йорк таймс " е чисто и просто непосредствено предизвикателство към Русия, което Москва не може да си разреши да остави без отговор ", декларира той пред " Комерсант ".

" В блян да поведат изпреварваща игра и да дадат конфронтационен звук за новата среща сред президентите Путин и Тръмп съперниците на американския президент, действайки в сгода на политически упоритости, нанесоха вреди на личните си секрети служби - де факто потвърдиха вредителската им активност против Русия ", обобщи специалистът. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР