Екипите на полицията се отзовават на странни и дори абсурдни

...
Екипите на полицията се отзовават на странни и дори абсурдни
Коментари Харесай

Шумен секс, извънземни, неподходящи песни на улични музиканти - абсурдните сигнали, които постъпват във варненската полиция

Екипите на полицията се отзовават на странни и даже неуместни сигнали. Оказва се, че хората търсят помощ от униформените за всичко - от несъответствуващи, съгласно тях, песни на улични музиканти, през НЛО, до шумната обич на съседите, предава Българска национална телевизия. 

Обаждания се одобряват непрекъснато в Оперативната дежурна част на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна. Дежурните в полицията са привикнали с от време на време страните сигнали, които получават през националната система 112 и от денонощните телефонни линии в полицията.

" След като го получим този сигнал, ние го разпределяме сред районните ръководства. Понякога се вършат и конферентни връзки с районните ръководства, с цел да се посочи и обясни същността на сигналите ", изяснява инспектoр Христо Христов, ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна.

Колкото и да желаят, служителите на реда не всеки път могат да оказват помощ на всички, които се обаждат с проблем.

" Имаше един подобен сигнал за доста мощен звук от прелитащ изтребител. Тогава в този миг имаше Air Police и облитаха територията на Варна, с цел да видят къде са летищата. Понеже очевидно по-ниско минават, хората всеобщо се обаждаха тук да понижим шума. Колкото и предпочитание да имаме, няма по какъв начин да го реализираме това нещо. Пък и няма по какъв начин да прелетим горе, с цел да им кажем да понижат шума ", спомня си основен служител на реда Кирил Киров, ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна.

Често се случва възрастни хора да “загреят " телефонните линии в полицията с позвънявания за летящо НЛО.

" Пристигат сигнали - " Дойдоха извънземните, Вие какво вършиме? ". В последна сметка, това са светлини от нощни заведения, които се отразяват в нощното небе ", добавя Кирил Киров.

Дежурните служители на реда преценят на кои от сигналите могат да реагират, с цел да избегнат комични обстановки.

" Имало е случай, когато се обаждат, че доста шумни съседи, които най-вероятно вършат обич и би трябвало да отидем да вземем отношение. Там няма по какъв начин да се намесим. Такива са сигналите, има и комични, има и плачевни ", споделя още той.

" Друг сходен случай беше с махленски музикант, който свирил несъответствуваща музика, вид чалга. Също по този начин имаше случай, когато мъж се обажда на 112 и желае превоз от полицията, с цел да бъде отведен до Аспаруховия мост, откъдето да бил скочил. Което за нас е неуместно, като сигнал ", добавя инспектoр Христо Христов, ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна.

Полицаите споделят, че неуместните сигнали се усилват. На базата на опита те преценят по кое време позвъняването е основателно.

" Наистина има неистинен сигнали. Някои са пресилени и не дават отговор на действителността. Възрастни хора постоянно подават сигнали за младежи, които шумят, само че с цел да подсилят драматизма на сигнала, допълват, че те пушат марихуана, трошат детски уреди. Колеги отиват на място установяват, че това в реалност не е по този начин ", споделя Христов.

И в случай че неуместните сигнали провокират усмивка, то подправените затрудняват работата на служителите на реда, които в това време е можело да оказват помощ на някого.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР