Екипи от военни криминалисти в Израел са изследвали телата на

...
Екипи от военни криминалисти в Израел са изследвали телата на
Коментари Харесай

Жертвите на Хамас са били изтезавани, твърди Израел

Екипи от военни криминалисти в Израел са изследвали телата на жертвите на против общности към линията Газа и са разкрили голям брой следи от изтезания, обезчестяване и други жестокости , оповестява " Ройтерс ".

Около 1300 тела бяха превозени във военна база в Рамла в Централен Израел за осъществяването на съдебномедицинска експертиза за определяне на самоличността на мъртвите и събитията към гибелта им.

Около 90% от починалите военни са разпознати, а екипите са открили самоличността на половината цивилни, уточни равин Израел Вайс, някогашен основен равин на армията, който е измежду наблюдаващите идентифицирането на мъртвите. Той разкри, че по доста тела има следи от мъчения, както и от обезчестяване.

" Виждахме разчленени тела с отрязани ръце и крайници, хора, които бяха обезглавени, дете, което беше обезглавено ", описа офицер от запаса.

" Всички сме подготвени " от Нетаняху и армията стартира да стреля

Три часа след края на прозореца за евакуация

Редица случаи на обезчестяване са открити при съдебномедицинска експертиза на телата.

" Правим идентификацията по всевъзможен начин, с които разполагаме ", изясни боен ортодонт. " Виждаме ги в тежки стадии на малтретиране. Виждаме прострелни рани и признаци на искрено мъчение ".

Военният личен състав, наблюдаващ процеса на идентификация, не е показал съдебномедицински доказателства под формата на фотоси или медицински досиета за изказванията си.

От своя страна " Хамас " - ислямисткото придвижване, което управлява линията Газа, отхвърли обвиняванията в злоупотреби.

Стотици бойци от " Хамас " пробиха огражденията към Газа в ранните часове на 7 октомври и нахлуха в околните обитаеми места, откъдето отвлякоха над 120 израелци и чужденци.
 Израелският боен министър шокира НАТО с видео на зверствата на Обновена
Израелският боен министър шокира НАТО с видео на зверствата на " Хамас "

" Беше ужасяващо. Накара всички да осъзнаят действителността на случилото се ", съобщи един от дипломатите

Нападението  както заради невиждания брой жертви за ден, по този начин и поради потресаващите фрагменти от градовете и кибуците, които бяха завладяни.

В отговор израелски самолети и артилерия в продължение на дни, причинявайки гибелта на повече от 2200 палестинци и разрушавайки хиляди здания преди

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съпостави " Хамас " с " Ислямска страна " , която закупи международна популярност с акцията си за обществена екзекуция посредством обезглавяване в страни като Сирия и Ирак.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР