Екипи от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Пазарджик установиха

...
Екипи от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Пазарджик установиха
Коментари Харесай

При мащабна спецакция откриха нива и оранжерия с марихуана

Екипи от бранш "Противодействие на престъпната престъпност " при ОДМВР-Пазарджик откриха равнища, засадена с марихуана, намираща се в местността "Чукурловица ", в землището на панагюрското село Поибрене.

Мястото е било определено неслучайно, защото се намира в труднодостъпна околност и стигането до него е извънредно мъчно.

Установено е, че в равнищата са отглеждани 547 растения канабис.



Снимка: Министерство на вътрешните работи

В непосредственост се е правило и самото сушене на към този момент готовите растения. Иззети са 67,25 кг листа и съцветия в миг на сушене и близо 88 кг чиста зелена листна маса. Задържани са двама поданици на Петрич- на 30 и 51 години. Те са открити като стопани на нарконивата, занимавали се с развъждането и последващата обработка на насажденията. Вчера мъжете са привлечени като обвинени за нелегално засяване и развъждане на растения от рода на конопа. С разпореждане на наблюдаващ прокурор срокът на задържането им е продължен до 72 часа.

По същото време сътрудниците им от бранш "Криминална полиция " при РУ-Пазарджик направили претършуване на два парцела, намиращи се в пазарджишкото село Овчеполци. В първия, населяван и стопанисван от 26-годишен мъж, криминалистите открили обособена оранжерия за развъждане на марихуана с 19 растения. Намерена е и изсушена листна маса. Във втория парцел, който бил ненаселен, органите на реда също разкрили засадени 36 растения. Така от двете места били конфискувани общо близо 67 кг зелена листна маса и 2,4 кг изсушена марихуана. За период до 24 часа са арестувани жителят на първия парцел и 36-годишен мъж от Панагюрище- заподорзян за стопанисването на втория.



Снимка: Министерство на вътрешните работи

Процесуалните и оперативните дейности по документиране на незаконната активност и по трите случая не престават под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР