Екипи от новото общинско предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“, от

...
Екипи от новото общинско предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“, от
Коментари Харесай

13 села във Видинско са без ток заради падналия сняг

Екипи от новото общинско дружество „ Чистота, озеленяване и благоустройство “, от РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и ЧЕЗ отстраняват вредите, нанесени от падналия през миналото денонощие сняг. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

От 22.00 часа нощес всички налични снегопочистващи машини на Общината са в деяние. Пешеходните зони в град Видин от рано сутринта се почистват ръчно и благодарение на мотометачка, снабдена за задачата с дъска (до 4 т). Тя е част от техниката, с която към този момент разполага Общината. През предходната година беше оповестена социална поръчка, посредством която се закупиха 4 броя камиони вид самосвал, 3 сметоизвозващи камиона, 1 преден товарач и още 1 многофункционална мотометачка (до 10 т), автовишка, контейнеровоз и контейнери за строителни боклуци.

Към 8.00 часа през днешния ден без ток бяха 13 села на територията на Община Видин – Градец, Генерал Мариново, Динковица, Долни Бошняк, Дружба, Каленик, Кошава, Кутово, Новоселци, Пешаково, Плакудер, Покрайна, Рупци и Сланотрън. Работи се за възобновяване на електрозахранването. Междувременно от звено „ Чистота “ спомагаха за извличането на два тежкотоварни автомобила в региона на Ферибота.

До всички обитаеми места е обезпечен достъп. Снегопочистването продължава. Видин е измежду областите, за които бе разгласен жълт код за рисково време. Прогнозата е, че ще се образува нова снежна завивка - към 10 см, а по поречието на Дунав снегът ще се примесва с дъжд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР