Екипи от болница Пирогов и други шест лечебни заведения ще

...
Екипи от болница Пирогов и други шест лечебни заведения ще
Коментари Харесай

Започват профилактични прегледи на децата в общинските ясли в София

Екипи от болница " Пирогов " и други шест лечебни заведения ще преглеждат децата от общинските столични ясли. Това сподели пред публицисти доктор Асен Меджидиев от " Пирогов. Инициативата е на Столичната лекарска гилдия и Столична община и се реализира за първи път, сподели заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов.


Прегледите ще се правят в 24 ясли, в които има близо 2500 деца. Инициативата стартира на 5 и 6 декември. В момента се събират документите за осведомено единодушие от родителите.

Децата ще бъдат преглеждани от експерти в областите уши-нос-гърло, офталмология, ортопедия и кардиология, а задачата е ранно и навременно разкриване на възможни болести, сподели доктор Меджидиев. Той добави, че в случай че се открият проблеми, децата ще бъдат насочвани към общинските или университетските лечебни заведения.

Лекарските екипи и Столична община са обединили напъните си и за идната година, когато сходни профилактични прегледи ще се правят и измежду децата, посещаващи общинските детски градини.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР