Екипи на звеното Фискален контрол“ Бургас на Националната агенция за

...
Екипи на звеното Фискален контрол“ Бургас на Националната агенция за
Коментари Харесай

22 джипа за сафари останаха без номера след акция по Южното Черноморие

Екипи на звеното „ Фискален надзор “ Бургас на Националната организация за приходите, на жандармерията и Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ направиха поредност от неочаквани инспекции на компании, организиращи за задгранични туристи сафарита с джипове по Южното Черноморие и в планината Странджа. Събрана бе информация за цялостното осъществяване на мероприятията, метода на отчитане на приходите, изискани бяха и нужните разрешителни документи за осъществяване на автомобилни транспорти.

От фискална страна инспекцията откри, че няма нарушавания на данъчните закони и приходите се регистрират с фискални устройства. Всички водачи показаха касови бележки за съответните дестинации. Екипите на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ обаче откриха съществени пропуски по Закона за автомобилните транспорти и основно липса на нужните лицензи за осъществяване на сходен тип активност. 22 джипа за сафари бяха спрени незабавно от придвижване, а регистрационните им номера свалени, написа burgasinfo.com.

Организирането на нерегламентирани транспорти на задгранични туристи, представяни като екскурзии, макар че фискалната дисциплинираност се съблюдава, е обвързвано с доста други съществени опасности, в това число и за човешкия живот, по тази причина този сегмент би трябвало да излезе напълно на ярко и към нарушителите законът се ползва с цялата му суровост, разясниха проверяващите.

Лятната акция на Национална агенция за приходите по съблюдаване на данъчното и осигурително законодателство продължава и през м. август с дейни контролни дейности по българското Черноморие. Само в бургаски район от началото на м. юли до момента са осъществени 2377 инспекции, при които са открити 624 нарушавания. В главната си част те са за неиздаване на касови бележки и за разлика в касовата наличност.

Данъчните следят и всички търговски обекти, които през дейния летен туристически сезон правят промяна на притежателите. Контролните дейности оказват сериозен дисциплиниращ резултат и играят основна роля в изсветляването на туристическия бранш и отчитането на действителните обороти, разясниха от Национална агенция за приходите Бургас. Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушавания могат да се подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 или по е-поща на [email protected].
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР