Екипи на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП)

...
Екипи на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП)
Коментари Харесай

Данъчните проверяват фирми за сафари с джипове по южното Черноморие

Екипи на териториалната дирекция на Националната организация за приходите (НАП) в Бургас направиха поредност от неочаквани инспекции на компании, организиращи за задгранични туристи сафарита с джипове по южното Черноморие и в планината Странджа. Това заяви представителят на НАП-Бургас Христо Узунов.

Взета е информация за цялостното осъществяване на мероприятията, както и метода на отчитане на приходите, съществуване на трудови контракти и осигуровки за водачите. При една от неочакваните инспекции, някои от водачите на джиповете не са могли да посочат размера на месечното си заплащане, а други са декларирали, че работят на повикване.

Секторът, предлагащ на задграничните туристи разнообразни типове екскурзии навътре в страната, както и разходки и пикници с джипове, е извънредно рисков във връзка с обявление на действителните доходи, с този тип деен надзор целим дисциплиниращ резултат и изсветляване в оптималната степен, сподели шефът на дирекция " Контрол " в Национална агенция за приходите Бургас Пенка Жекова.

Проверките на разходките с джипове ще продължат.

Продължава засиленият надзор на Национална агенция за приходите Бургас и по съблюдаване на данъчното и осигурителното законодателство по южното Черноморие. От началото на месец юли са осъществени 1320 инспекции, при които са открити 187 нарушавания. Най-честите са за неиздаване на касова записка и за разлика в касовата наличност. 11 търговски обекта са били засечени да работят без фискално устройство. Данъчните следят и всички търговски обекти, които през дейния летен сезон са направили промяна на притежателите.

От началото на юли са тествани и 33 хотела и къщи за посетители по южното Черноморие като шест от инспекциите са открили нарушавания на данъчното законодателство.

От НАП-Бургас припомнят, че при неиздаване на фискален бон, комерсиалният обект се запечатва за период до 30 дни, а при наново сходно нарушаване - за 30 дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР