Екипи на Столичен инспекторат извършват проверки за източници на замърсяване

...
Екипи на Столичен инспекторат извършват проверки за източници на замърсяване
Коментари Харесай

15 акта през декември са съставени за горене на отпадъци на открито

Екипи на Столичен инспекторат правят инспекции за източници на замърсяване на въздуха с прахови частици от строителни обекти, автосервизи, пунктове за промяна на гуми, площадки за изкупуване на боклуци, цехове за произвеждане на мебели, както и за горене на боклуци навън. От началото на годината до 8 януари са осъществени 139 инспекции, а единствено за последния месец на предходната година инспекциите са над 1000, оповестиха от Столична община.

От началото на новата година екипите са съставили 10 акта за определяне на нарушавания, от тях 9 са за определяне на строителна техника със нечиста ходова част. Общо 5 санкции са наложени при инспекции на автосервизи и пунктове за промяна на гуми, като за последната седмица са тествани 30 броя обекти.

Тази седмица също над 300 автомобилни гуми, нерегламентирано изхвърлени в региона на Виетнамските общежития, са събрани и извозени до избраните за този вид боклук места.

Извършени са инспекции за чист външен тип на транспортните средства на компаниите, изпълняващи дейностите по разчистване на града и са наложени 32 наказания.

По сигнали на жители са направени инспекции за горене на боклуци в частни парцели в регионите Сердика, Овча купел, Красна поляна, Слатина, Триадица, Нови Искър, Лозенец.

За месец декември на 2019г. са направени общо 1 101 броя инспекции. Установени са нарушавания, свързани с горене на боклуци навън, и са формирани 15 акта и са наложени 12 санкции.

Проверките ще продължат и през днешния ден. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР