Екипи на община Карлово обхождат пострадалите от вчерашния порой и

...
Екипи на община Карлово обхождат пострадалите от вчерашния порой и
Коментари Харесай

Разчистването на Карлово продължава, хората чакат помощ от общината

Екипи на община Карлово обхождат потърпевшите от вчерашния проливен дъжд и наводнението в града през вчерашния ден. В доста от домовете мазите са напълно наводняване, което е унижожило към този момент готова зимнина. Хора изхвърлят прогизнали чували с картофи, които са били събрани от полето единствено преди седмица, сподели в собствен репортаж bTV.

Представител на общината сподели пред кореспондент, че за потърпевшите се планува в размер на една минимална заплата. За най-тежките провали се планува и в допълнение подкрепяне след оценка от комисия.

Междувременно община Карлово разгласява информация, че през 2014, 2016 и 2017 години Община Карлово кандидатства в Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет – за действия, недопускащи затлачване на дере „ Меден дол “ и обезпечаване на висока пропускателна дарба. До момента от комисията не са отпуснати никакви средства. Дере „ Меден дол “ е изцяло почиствано през 2019 и 2021 години.

По почистването на Професионалната гимназия по железопътен превоз, която пострада съществено по време на пороя, работят четири екипа със профилирана техника, изпратени от столична община.

Прогнозата за времето сочи, че нови интензивни дъждове в Карлово са вероятни и на следващия ден.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР