Екипи на МВР влязоха в сградата на БФС в столичния

...
Екипи на МВР влязоха в сградата на БФС в столичния
Коментари Харесай

МВР с акция в Българския футболен съюз

Екипи на Министерство на вътрешните работи влязоха в постройката на БФС в столичния квартал " Бояна ". Става дума за подозрения за стопански злоупотреби, удостовери основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

От полицията към момента се въздържат от подробна публична информация. Потвърждава се само, че има такова следствие и че са конфискувани документи от постройката на БФС. Научихме от наши източници обаче, че подозренията са свързани с финансови измами при наемане на спортни бази и закупуването на екипи за детски футболни тимове. От Българския футболен съюз отхвърлят тези обвинявания, които се появиха преди дни в медийното пространство. Акцията идва малко повече от месец, откакто екипи на ГДБОП влязоха в постройката на БФС и също иззеха документи.

Разследването на БФС се води от Главна дирекция " Национална полиция ", докладвано е и на Специализираната прокуратура
Ивайло Иванов, основен секретар на Министерство на вътрешните работи: Има формирано досъдебно произвеждане и там се правят процесуално следствени дейности за длъжностно заграбване вероятно от чиновници на БФС.
Преди дни в медийното пространство се завихри скандал, обвързван с изразходени държавни пари по програмата за подкрепяне на детско-юношеския футбол. Част от обвиняванията, отправени към БФС, е че купува по-скъпа екипировка.
Борислав Попов, изпълнителен шеф на БФС: Децата би трябвало да получат най-хубавото, най-хубавата конюнктура, най-хубавите терени, най-хубавата храна, най-хубавите лекари и така нататък Във всички контракти, които са подписани попадат тези условия, тъй че цената, която е платена е в действителност пазарната цена все още на доставката.
Лагери на младите футболисти били проведени в хотели, свързани с членовете на изпълкома на БФС Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев. В студиото на утринния блок на Българска национална телевизия, Фурнаджиев съобщи, че е притежател на фирма-инвеститор, която се занимава с продажба на жилища на български и задгранични лица, които отдават парцелите чартърен и правят хотелска активност.
Атанас Фурнаджиев, вицепрезидент на БФС в оставка: Аз по никакъв метод не се покровителствам от това дали някой футболен тим ще спи там без значение дали става дума за деца или за мъже. По никакъв метод не спечелвам от това. Печеля от продажбата на жилищата.
От БФС обявиха още, че ще се борят да изчистят името си.

При предходната акция на полицията в БФС - на 15 октомври към 30 чиновници на ГДБОП иззеха документи от там по-малко от час, откакто дългогодишният президент на БФС Борислав Михайлов подаде оставка. Впоследствие стана ясно, че акцията е била обвързвана с следствие за операция на изхода на мачове от българското състезание от страна на съдиите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР