Екипи на Министерството на икономиката, браншовите сдружения, Българската петролна и

...
Екипи на Министерството на икономиката, браншовите сдружения, Българската петролна и
Коментари Харесай

Караниколов увери, че се работи усилено по наредбата за горивата

Екипи на Министерството на стопанската система, браншовите сдружения, Българската петролна и газова асоциация интензивно работят по наредбата към Закона за горивата. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов по време на юбилейната конференция на Българската петролна и газова асоциация, заяви Нова телевизия, базирайки се на БГНЕС.

Министърът отхвърли изказвания, че 4 месеца не се работи по текстовете на наредбата . За основаването на законодателството министерството построи специфична администрация.

Според Караниколов оставката на неговия заместител Александър Маноле в, който беше зает със Закона за горивата, няма да попречи на работата и правенето на текстовете. Новата разпоредба би трябвало да влезе в действие от 27 юли.

Икономическият министър разяснява и тематиката за основаване на огромна мегаагенция, която да сплоти Агенцията по приватизация и Агенцията за вложения. Според него основаването на новата организация е извънредно належащо, защото Агенцията по приватизация към този момент е изчерпала своите функционалности.

Един от новите моменти е да отпадне така наречен забранителен лист на държавните предприятия. Тази функционалност към този момент ще се поеме от Народното събрание.

По мотив оставката на земеделския министър Румен Порожанов, той съобщи, че това е персонален акт, който е заслужен за почитание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР