Екипи на Министерството на икономиката, браншовите сдружения, Българската петролна и

...
Екипи на Министерството на икономиката, браншовите сдружения, Българската петролна и
Коментари Харесай

Министър Караниколов: Работим усилено по наредбата за горивата

Екипи на Министерството на стопанската система, браншовите сдружения, Българската петролна и газова асоциация интензивно работят по наредбата към Закона за горивата. Поредната среща е на следващия ден, разгласи министърът на стопанската система Емил Караниколов, който взе участие в юбилейната конференция на Българската петролна и газова асоциация.

Така министърът отхвърли изказвания, че 4 месеца не се работи по текстовете на наредбата. За основаването на законодателството министерството построи специфична администрация.

Според Караниколов оставката на неговия заместител Александър Манолев, който беше зает със Закона за горивата, няма да попречи на работата и правенето на текстовете. Новата наредба би трябвало да влезе в действие от 27 юли.

Икономическият министър разяснява и други настоящи тематики като концепцията за основаване на огромна мегаагенция, която да сплоти Агенцията по приватизация и Агенцията за вложения. Според Караниколов основаването на новата организация е извънредно належащо, защото Агенцията по приватизация към този момент е изчерпала своите функционалности. Един от новите моменти е да отпадне т.нар. забранителен лист на държавните предприятия. Тази функционалност към този момент ще се поеме от Народното събрание.

Караниколов разяснява и оставката на земеделския министър Румен Порожанов. Според него това е персонален акт, който е заслужен за почитание.

„ Министър Порожанов е извънреден специалист, само че това е персонален акт, който аз не мога да разясня “, сподели министърът на стопанската система. „ Така или другояче ГЕРБ демонстрират своите европейски полезности - даже и да има подозрение за нещо, те подхващат тези дейности “, допълни Караниколов пред публицисти след присъединяване си в конференция на Българската петролна и газова асоциация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР