Екипи на жандармерията охраняват извозването на бюлетините за предстоящите местни

...
Екипи на жандармерията охраняват извозването на бюлетините за предстоящите местни
Коментари Харесай

Жандармерията охранява извозването на бюлетините до областните центрове

Екипи на жандармерията охраняват извозването на бюлетините за идните локални избори до регионалните центрове в страната. Бюлетините потеглят от три печатници в София, една в Пловдив и една в Плевен - това заяви заместник-директорът на жандармерията комисар Петър Антиев, предава БНР.

" В четвъртък стартира извозването и ще продължи до другия четвъртък. Днес има за превозване бюлетини по няколко маршрута. Първият ще бъде за Перник-Кюстендил, вторият - Враца-Монтана-Видин, третият - до Стара Загора, а четвъртият - до Смолян ", сподели комисар Антиев.

„ Към момента тиражът на бюлетините, който е утвърден по отношение на подадените поръчки на Общинските изборни комисии, е 17 257 800. По отношение на общински съветници тиражът на бюлетините е 6 900 600. Същият е тиражът във връзка с бюлетините за кмет за община, защото съответстват като данни. По отношение на кметове на региони това включва кметове на региони в трите града София, Пловдив и Варна е 1 858 100 броя, за кметове на кметства – 1 598 500 бюлетини “, съобщи по-рано представителят на ЦИК Александър Андреев.

Прогнозната сума на поръчката е малко над 6 млн. лева с Данък добавена стойност. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР