Екипи на Електроразпределение Юг (ЕР Юг), част от EVN Група,

...
Екипи на Електроразпределение Юг (ЕР Юг), част от EVN Група,
Коментари Харесай

EVN разкри копачки на криптовалута, които са незаконно присъединени към мрежата

Екипи на Електроразпределение Юг (ЕР Юг), част от EVN Група, разкриха 3 обекта за копаене на крипто валута, които са нелегално присъединени към електроразпределителната мрежа на сдружението. Т. нар. „ майнинг “ инсталация в два от трите обекта е била инсталирана в особено пригодени мобилни фургони, снабдени с климатизация, камери за видео наблюдаване и СОТ. Копачките са разкрити от сътрудници на КЕЦ Стамболийски на ЕР Юг в землищата на пловдивските селата Йоаким Груево, Марково и Скобелево.

И за трите случая на място са извикани екипи на полицията, които са издали констативни протоколи. Протоколи за нелегално присъединение към разпределителната мрежа са издадени и от екипите на ЕР Юг. Единият от фургоните е конфискуван от полицията. По случаите се води следствие. От електроразпределителното сдружение чакат органите на властта да разкрият притежателите на фургоните, с цел да може да им бъде издадена фактура за нелегално употребяваната електрическа енергия. Копачките на крипто валута използват огромно количество електрическа енергия, защото употребяваните компютри концентрират огромна изчислителна мощ. И за трите случая е особено, че фургоните с копачките за крипто валута са инсталирани в покрайнините на селищата, с цел да не бъдат видяни от локалните поданици в селото, и са присъединени нелегално към трафопостове на ЕР Юг.

„ Очевидно става въпрос за нелегално осъществявана активност. Краде се освен електрическа енергия за сметка на електроразпределителното сдружение, а най евентуално лицата, които се занимават с тази активност, не заплащат и дължимите налози на страната. Ето за какво, молим към всички способени държавни институции да изострят вниманието си и да усилят контрола над този тип активност. Ние от своя страна сме подготвени да спомагаме с цялата налична информация, с която разполагаме “, разяснява Гочо Чемширов, член на УС на ЕР Юг.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР