Екипи на Електроразпределение Север спасиха паднало от гнездото щъркелче в

...
Екипи на Електроразпределение Север спасиха паднало от гнездото щъркелче в
Коментари Харесай

Авариен екип на Електроразпределение Север спаси паднало от гнездо щъркелче

Екипи на Електроразпределение Север избавиха паднало от гнездото щъркелче в село Петров дол. Сигналът бил подаден от жителка на селото. С помощта на 12-метрова автовишка експертите на компанията върнали птичето назад при родителите му.


Енергетиците са отстранили и висящи клони в основата на гнездото, които създавали риск от запалване при контакт с проводниците напрегнат.

Стълбовете от електроразпределителната мрежа са желано място за гнездене от щъркелите, само че близостта до въздушните проводници заплашва сигурността на птиците. Електромонтьорите на сдружението нерядко влизат в ролята на спасители на пернатите.

Електроразпределение Север има основана настояща стратегия за слагане на платформи, които се поставят на мястото на построени към този момент щъркелови гнезда, само че на безвредно разстояние от проводниците.

Работи се с екологичните сдружения по взаимни планове за обезопасяване на електрически уреди и обезпечаване на умерено престояване на птиците на територията на Североизточна България.
  И тази година наблюдават с камера онлайн щъркелите в с. Ярлово И тази година наблюдават с камера онлайн щъркелите в с. Ярлово
Българското сдружение за отбрана на птиците и тази година следи с камера, сложена до щъркеловото гнездо, живота на двойката бели щъркели в село Я...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР