Екипи на Държавен фонд Земеделие започнаха проверки на всички 288

...
Екипи на Държавен фонд Земеделие започнаха проверки на всички 288
Коментари Харесай

Проверки в Луковит на къщи за гости, финансирани с евросредства

Екипи на Държавен фонд " Земеделие " започнаха инспекции на всички 288 къщи за посетители, финансирани по Програмата за развиване на селските региони в предходния програмен интервал, за които не е изминал 5-годишният период за мониторинг. Първата ревизия беше в къща за посетители в луковитското село ДЪбен. Туристическият обект е на компания, в която съсобственост има кметът на Община Луковит.


Проверката обгръща всички счетоводни документи, осъществяването на бизнес проекта, който е заложен в плана, както и осъществяването на инвестицията като инфраструктура и места за настаняване.
Калоян Костадинов, зам.-изпълнителен шеф на Държавна фирма „ Земеделие ": Днес беше реда в село Дъбен да проверим тъкмо тази къща за посетители, която по нея са получени много сигнали, свързани с кмета на Община Луковит.  Продължават инспекциите в къщи за посетители в страната Продължават инспекциите в къщи за посетители в страната
Експерти от Министерство на земеделието и Държавен фонд "Земеделие " посетиха 3 обекта в общините Сливница и Берковица. Целта е да се откри дали те...

Кметът на Луковит не беше обезпокоен от инспекциите. По думите му, бизнес проектът е изпълнен над 70%, а единствено до края на предходната година в обекта е имало над 3500 нощувки. Европроектът за 209 хиляди лв. включвал само строителството на къщата, без оборудването и басейна.
Иван Грънчаров, кмет на Луковит: Аз като кмет не съм кандидатствал, а като притежател на компания, в съдружничество. Законите са такива, че ми разрешават да имам благосъстоятелност и съдружия във компании, не ми разрешават да ги ръководя. Това не е нещо нелегално и не виждам причина да бъде аморално и нелегално.
От Фонд „ Земеделие " обясниха, че преди сключването на контракта през 2014 година Грънчаров, който е кмет на Луковит втори мандат, е бил тестван от комисията за спор на ползи и нарушаване не е открито.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР