Екипи на ДАНС и прокуратурата влязаоха в сградата на Министерството

...
Екипи на ДАНС и прокуратурата влязаоха в сградата на Министерството
Коментари Харесай

ДАНС и прокуратурата нахлуха в Министерството на околната среда и водите, акция има и в Ботевград


Екипи на ДАНС и прокуратурата влязаоха в постройката на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) в столицата.

Действията са свързани с провеждащата се спецакция в Ботевград през днешния ден. Като съгласно първичната информация работата е обвързвана с противозаконния импорт на боклуци от Италия у нас.

Освен кола на спецпрокуратурата, пред постройката на бул. Мария Луиза ” има и полицейски бус. Проверява се и активността на заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков.

Според източници на сътрудниците от БГНЕС, близки до проверяващите, ревизират се и известните братя Бобокови – Атанас и Пламен и тяхната “Приста ”.

В средата на януари месец Красимир Живков беше един от разпитваните в Специализираната прокуратурата по отношение на водната рецесия в Перник. Той беше посочен от юристите на някогашния екоминистър Нено Димов като индивидът, чийто сектор във ведомството са били язовирите. Димов е единственият обвинен за водната рецесия в Перник, който дълго време беше в ареста, само че в края на април пуснат по домакински арест.

Действията по следствието се правят под надзора на Специализираната прокуратура. По-късно през днешния ден представителят на основния прокурор Сийка Милева ще направи и изказване, с цел да даде детайлности. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР