Екипи на бургаското звено „Фискален контрол“ и публични изпълнители от

...
Екипи на бургаското звено „Фискален контрол“ и публични изпълнители от
Коментари Харесай

Акция: НАП се появи изневиделица и мигом стъжни живота на вървежни заведения по морето!

Екипи на бургаското звено „ Фискален надзор “ и обществени реализатори от териториалната конструкция на Национална агенция за приходите в морския град направиха изненадващи инспекции на търговски обекти по Южното Черноморие, които се стопанисват от компании неплащащи просрочените си отговорности към приходното ведомство, а в същото време образуват всекидневни обороти и доходи, оповестява " Флагман ".

Мярката изземване на пари от каси на длъжници бе приложена по отношение на 11 обекта – най-вече заведения и хранителни магазини. Целта на данъчните е да принудят неточните платци да стартират заплащания към бюджета. Ако това не се случи, насилствените дейности се повтарят.

Продължава интензивният надзор на Националната организация за приходите по съблюдаване на данъчното и осигурително законодателство през летния туристически сезон. Дисциплиниращият резултат към този момент се усеща, спрямо месец юни понижават засичаните нарушавания, разясняват от Национална агенция за приходите Бургас. От началото на юли динамичността на инспекциите отбелязва нередности при всяко пето контролно деяние, до момента в който през юни всяка трета инспекция е установявала пропуски.

Отначалото на месец юли по Южното Черноморие екипи на звеното „ Фискален надзор “ са ревизирали 686 търговски обекта, в 530 не са открити нарушавания. Неиздаването на касова записка и разлики в касовата наличност остават най-честите нарушавания.

Контролните дейности обгръщат освен огромните черноморски курорти, само че и всички морски общини, Национална агенция за приходите Бургас следи и обектите навътре в трите области Бургас, Ямбол и Сливен, прибавят от приходното ведомство.

Данъчните молят да се изисква фискален бон, а при неиздаването му да се алармира в Национална агенция за приходите. Това може да стане на телефон 0700 18 700 или на електронен адрес [email protected] Основната цел на контролните дейности е да се усъвършенства държанието на търговците по Черномориетов посока непринудено съблюдаване на законодателството, припомнят от Национална агенция за приходите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР