Екипи и топки дари на малките футболисти в Килифарево народният

...
Екипи и топки дари на малките футболисти в Килифарево народният
Коментари Харесай

Депутатът от БСП Весела Лечева дари екипи и топки на малките футболисти от Килифарево

Екипи и топки подари на дребните футболисти в Килифарево националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Весела Лечева.
„ Децата са нашата идея и задачата ни постоянно би трябвало да е ориентирана към това те да спортуват и да се забавляват в естествени условия. Политиката тук е без значение, без значение и от каква партия е кметът. Не мога да приема, че децата би трябвало да стават заложници на политически ползи, по тази причина съм подготвена да работя с всеки кмет, без значение от неговите партийни ползи “, разяснява Весела Лечева, която преди по-малко от месец съблюдава още едно свое заричане към шефа и учениците на СУ „ Вела Благоева “ във Велико Търново. На гимназията тя подари маса за тенис и хилки, с цел да има къде да се забавляват децата в извънучилищно време.

Тя пое уговорката да спомага на кмета на Килифарево Димитър Събев, който желае да направи ремонт на пистата на градския стадион. След наводнението през 2014 година настилката е отстранена, тъй като е станала неизползваема. А в този тип пистата е рискова за тренировки. „ Има стратегия за ремонт на спортни оборудване и за създаване на нови. По тази стратегия Събев може да кандидатства с план и да получи средства, с цел да покрие пистата с най-хубавата настилка и тя да стане използваема за лекоатлетически цели и за физическата подготовка на тези деца “, разяснява още госпожа Лечева, която се ангажира да направи всички нужни изследвания по програмата, с цел да може кметът на Килифарево да приготви сполучлив план.

Малките футболисти от своя страна подариха на Весела Лечева икона с пожеланието да я закриля и да й носи повече наслада.

Около 40 деца упражняват футбол в две възрастови групи. Футболният клуб на Килифарево взе участие и с двете си детски обединения в зоналното състезание. Възпитаниците на треньора Илко Трифонов непрекъснато пътуват до Свищов, Севлиево, Габрово, с цел да се състезават. „ Стадионът ни е прелестен, двете съблекални – за домакини и посетители действат обикновено. Само пистата ни е проблематична. Но, както сподели Лечева, откакто създадем консултациите със експерт, който да ме ориентира в условията за такова планово предложение, ще решим и този проблем. С треньора да децата обсъждаме и уместно осветяване на стадиона, тъй като в късна есен и ранна пролет, тренировките след 17 часа към този момент се организират в тъмната част на деня. Но и този въпрос сме задвижили. Амбициран съм доста да основа положителни условия за тренировки на тези малчугани и одобрявам идеята персонално, тъй като доста се гордея с нашия голмайстор, който на мач съумява да вкара 16 гола “, разяснява още Димитър Събев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР