Екипи антимафиоти влязоха тази сутрин в поделенията на НАП в

...
Екипи антимафиоти влязоха тази сутрин в поделенията на НАП в
Коментари Харесай

Антимафиоти нахлуха в поделенията на НАП в Благоевград и Кюстендил, ровят за ДДС измами

Екипи антимафиоти влязоха тази заран в поделенията на Национална агенция за приходите в Благоевград и Кюстендил, оповестява Struma.com. Целта е инспекция на крупни предприемачи и компании, заподозряни в източване на Данък добавена стойност и данъчни измами. Според стартирани компаниите, които се ревизират са свързани със столични компании, разследвани от ГДБОП и Специализираната прокуратура. Информацията обаче е извънредно нищожна, защото акцията към момента не е завършила.

В поделенията на Национална агенция за приходите спомагат за осъществяване на следствието, по тази причина от там отхвърлят всякаква информация. Припомняме, че преди няколко дни в София бе изработен удар против група Данък добавена стойност измамници, занимаваща се с импорт на първокласни коли от Германия (вътрешно общностно придобиване) през интервала 2015 – 2017 година Лимузините са били регистрирани и дошли в България на името на следени от групата компании от вида „ изчезнал търговец “. За да избегне заплащането на дължимото Данък добавена стойност за дадена кола, кухата компания отчитала фиктивни покупки на други артикули на почти същата цена и по този начин си приспадала дължимия налог. Впоследствие колите били прехвърляни още няколко пъти на кухи компании или на физически лица, а в последна сметка – на лизингови и брокерски сдружения, които ги продавали на крайни купувачи.

На 05.04.2017 година от чиновници на ГДБОП и Национална агенция за приходите, под наблюдението на СП, са осъществени дейности по следствието на територията на гр. София, при които са открити и конфискувани голям брой доказателства за незаконната активност на незаконното съдружие, в т. ч. над 1, 6 милиона лв. в брой, добити от измами с Данък добавена стойност. Бяха задържани 9 души. Дали днешната акция е обвързвана с тази група и инспекцията обгръща свързани с тях компании, следва да разберем, ще съобщим детайлности по -късно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР