Екипът в Пирогов, който е отказал да приеме спешен пациент

...
Екипът в Пирогов, който е отказал да приеме спешен пациент
Коментари Харесай

Уволнения и проверки в Пирогов заради починал пациент

Екипът в " Пирогов ", който е отказал да одобри незабавен пациент е осъден. От Болницата оповестиха, че поради неспазване на трудовите отговорности на медиците те са уволнени. Наказанията идват откакто брачната половинка на умрелият Спас Добрев написа отворено писмо до министъра на опазването на здравето за незаконното отношение към тежко болен пациент. От " Пирогов " отхвърлиха други пояснения по случая. С коментар реагираха единствено от Александровска болница.

Така и не излиза наяве името на онази незнайна жена в бяла престилка, която пъди носилката с умиращия болен от " Пирогов ".
Евелина Добрева: Защо си пристигнал тука, карайте го на друго място, за какво ни го карате на нас... лекарката от спешна помощ споделя - не мога повече да го карам, аз нямам оборудвана кола за спешна помощ, ще почине по пътя.... Е, при нас ли да почине...
Дали и по какъв начин това държание е било глобено, не излиза наяве. Съобщението от " Пирогов " е софтуерно и малко. Изпълнителният шеф назначава инспекция, която открива - дежурният екип в кабинет 126 не е направил вписване в болничната осведомителна система на Спас Добрев, не са документирани резултатите от осъществения обзор и не са извършени лабораторни проучвания на пациента. Заради откритото неспазване на техническите и софтуерни правила и несъблюдение на трудовите отговорности, шефът на болничното заведение уволнява чиновниците на дежурния екип.

Напъдени от " Пирогов ", колата за спешна помощ отива в Александровска болница, където въпреки всичко Спас Добрев получава помощ. Но и там, съгласно описа на брачната половинка, има известно отвращение страдащият болен да бъде признат.
доцент доктор Димитър Буланов - заместник-директор на УБ " Александровска ": Проверката не откри нарушение на лечебния логаритъм нито по време, нито по качество в нито един миг от приемането му в границите на незабавното поделение до съдбовния излаз в клиниката по анестезиология и интензивно лекуване.
Проверката е по документи, поискани са и писмени пояснения на дежурната промяна.
доцент доктор Димитър Буланов: Пациентът е превозен от незабавна здравна помощ в незабавно поделение на болничното заведение в 18:15 ч. и е признат неотложно в отделението. В рамките на първите 15 минути пациентът изпада в клинична гибел. Започната е незабавно интензивни реанимационни мероприятия, които възвръщат неговата сърдечна активност.
Но както и в Пирогов, и тук не разясняват отношението на личния състав към хората в потребност. То не стои на никое място в длъжностните характерности и софтуерни процедури. Трудно се мери, мъчно се потвърждава, макар разрушителния си резултат.
Евелина Добрева: Не срещаш индивиди, не срещаш схващане, не срещаш състрадание, не ти дават помощ.
Проверката на медицинския одит още не е завършила, заключенията на здравното министерство предстоят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР