Екипът, работещ по разследването на смъртоносния пожар в търговския център

...
Екипът, работещ по разследването на смъртоносния пожар в търговския център
Коментари Харесай

Охранител изключил предупредителната система в горящия мол в Кемерово

Екипът, работещ по следствието на смъртоносния пожар в комерсиалния център в Кемерово обмисля задържането на охранител в мола, който по незнайни към този момент аргументи, изключил системата за тревога и обявяване откакто бил получен сигналът за пожара. Това заяви представителят на съветския Следствен комитет Светлана Петренко, представена от РИА Новости. Руски юристи разясниха, че служителят от защитата може да получи най-малко 7 години затвор за нарушение на условията за пожарна сигурност, довела до гибелта на повече от двама души.

4-ма са към този момент арестувани за смъртоносния пожар ТЦ „ Зимняя вишня ” в Кемерово, над 70 са разпитани, заяви още Светлана Петренко. Арестувани са техническият шеф на компанията-собственник на постройката, наемателят на помещението, от което се допуска, че е тръгнал огънят, чиновник и  ръководител на звеното, отговарящо за обслужването на пожарната сигнализация.

Жертвите на пожара, избухнал в мол-а през вчерашния ден в късния следобяд към този момент са 64. Повечето от тях са деца.

От следствения екип излязоха с първи мнения, че са били позволени съществени нарушавания при въвеждането в употреба и работата на мол-а.

Следователите към този момент са разпитали над 70 очевидци на ужасната покруса, в това число наематели и притежатели на търговски обекти.

По последни данни, ранените са над 30 души. Вече е почнала и процедурата по идентифициране на жертвите от техни родственици, досега са разпознати 16 от починалите

Анализатори обобщават, че по броя на жертвите си,това е четвъртият максимален пожар за последните 100 години в Русия, наред с този в дома за възрастни хора в Камишеватская през 2007 година, когато починаха 63 души и в клуб " Хромая лошад " в Перм  през 2009 година, при който изгубиха живота си 153 жертви.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР