Екипът от юристи, който ще защитава американския президент Доналд Тръмп

...
Екипът от юристи, който ще защитава американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Адвокатите на Тръмп: За злоупотреба с власт и възпрепятстване не се предвижда импийчмънт

Екипът от адвокати, който ще пази американския президент Доналд Тръмп в процеса по импийчмънт в Сената, твърди, че  обвиняванията  в корист с власт и възпрепятстване на работата на Конгреса  не са измежду тези, за които се планува  възможност за  отстраняване на президента,  предаде CNN.

Припомняме, точно по тези обвинявания Конгресът стартира процедурата по импийчмънт. Злоупотребата с власт е обвързвана с опитите на американския президент да оказва напън върху Украйна, с цел да стартира следствие против сина на политическия му конкурент Джо Байдън.

Адвокатите на Тръмп настояват  Сенатът въобще да отхвърли обвиняванията  като лишени от правно съображение.

Юридическият екип на президента Доналд Тръмп във вторник стартира правосъдния развой в Сената с позицията, че против него  въобще не би трябвало да стартира импийчмънт , защото дейностите на президента във връзка с Украйна не са углавно закононарушение - това се споделя в документ, изпратен от Белия дом в Сената.

Адвокатите настояват, че обвиняванията против президента за възпрепятстване на работата на Конгреса са " лекомислени и рискови " и представляват опит да се промени салдото на управляващите, определен от конституцията. Те приканват Сената да отхвърли формалните обвинявания, дефинирани от Камарата на представителите без да ги преглежда всъщност.

Припомняме, през днешния ден, 21 януари, в Сената би трябвало да стартират първите изслушвания от правосъдния процес по импийчмънт на Доналд Тръмп.

 

news.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР