Eкипът от учени, заснели първото изображение на черна дупка, получи

...
Eкипът от учени, заснели първото изображение на черна дупка, получи
Коментари Харесай

Учените, заснели първо изображение с черна дупка, печелят награда от 3 милиона долара

Eкипът от учени, снимали първото изображение на черна дупка, получи премия за пробив във фундаменталната физика в размер на 3 милиона щатски $, заяви организацията, която стои зад премията. Наградите са известни още като „ Оскарите на науката “ и са самопризнание за международни учени, които реализиран най-големи открития в разнообразни категории.

През април учени в съдействие посредством телескопа Event Horizon ни демонстрираха първото непосредствено изображение на черна дупка. Размерът на файла на изображението е еднакъв на всички селфита, които могат да създадат 40 000 души през целия си живот… Това беше главен теоретичен миг, тъй като можеше или да удостовери, или да раздруса теориите на гравитацията на Алберт Айнщайн, които са сериозно значими за това по какъв начин разбираме Вселената и законите на физиката.

ЕНТ включва осем радиотелескопа на няколко точки, с цел да следи галактиката Messier 87 и черната дупка в центъра му.

Наградата от 3 милиона $ ще бъде разграничена сред 347 учени в екипа.

Наградите за пробив признават най-големите изобретение на учените в области като науките за проучване на живота, фундаменталната физика и математиката. Наградите, които тази година възлизат в размер на 21,6 милиона щатски $, са спонсорирани от изпълнителни шефове на Силициевата котловина, измежду които е и изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг и съоснователя на Гугъл Сергей Брин.

Победителите ще получат наградата и премията на гала на 3-и ноември в залата NASA Ames Research Center в Mountain View, Калифорния, която ще се излъчва онлайн по National Geographic.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР