Екипът на ви представя най-важното днешния ден в традиционния информационен

...
Екипът на ви представя най-важното днешния ден в традиционния информационен
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 18 октомври



Екипът на ви показва най-важното днешния ден в обичайния информативен бюлетин.
БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ С НАЙ-МНОГО ЖЕРТВИ НА ТРАФИК НА ХОРА
Световната статистика регистрира, че Румъния и България са измежду главните страни на генезис на трафик на хора в Европа. А аргументите са бедността, общественото изключване и отпадането от учебно заведение. Това стана ясно на днешния ден - 18 октомври – Европейския ден за битка с трафика на хора.
СЪС СВЕТКАВИЧНО РЕШЕНИЕ СЪДЪТ ВЪВ ВАРНА ОТХВЪРЛИ ЖАЛБА СРЕЩУ СДЕЛКАТА ЗА " ДУПКАТА "
Варненският административен съд е отхвърлил жалбата на двама общински съветници против решението на Община Варна да купи така наречен " Дупка " в центъра на града за 43 млн. лева Това оповестява един от жалбоподателите - Костадин Костадинов във Фейсбук.
ПО-ВИСОКИЯТ ДАНЪК ЗА СТАРИТЕ КОЛИ МИНА НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ
С 95 гласа " за " и 3 гласа " срещу " депутатите одобриха на първо четене измененията в данъчните закони за идната година. Основните промени плануват покачване на налозите за притежателите на по-стари коли.
ЩЕ БЪДЕ ЛИ ОСЪДЕНА МЛАДА ЖЕНА ЗА УБИЙСТВО ЗА СЛУЧАЙ, ИЗГЛЕЖДАЩ КАТО НЕИЗБЕЖНА САМООТБРАНА?
Мария е работила в изискванията на неизбежна самозащита, това ѝ е бил единственият късмет да се избави. Смятам, че тя не е имала друга опция да остане жива, с изключение на " да нанесе тази порезна рана. Това съобщи Валентин Димитров, юрист на Мария Гиздова, която преди две години умъртви 62-годишния Богдан Динев, откакто го наръга с нож, до момента в който, по нейни показания, той е опитал да я изнасили.
РЪКОВОДИТЕЛЯТ НА СОФИЙСКАТА ОПЕРА: НИКОЙ НЕ Е ОСКВЕРНЯВАЛ ПАМЕТНИКА В ХИРОШИМА
Никой не е осквернявал Мемориала на мира в Хирошима. Става въпрос за ограда, която стопира достъпа до поляната, водеща към паметника. Това съобщи ръководителят на Софийската опера акад. Пламен Карталов.
ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НФСБ СМЯТА, ЧЕ ДОГАН ДЕЙСТВА ЧРЕЗ СИДЕРОВ ДА СВАЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО
Да се показва този спор единствено като личен сред Волен Сидеров и Валери Симеонов не е редно. Атаките на Волен Сидеров подкопават доверието в напъните на държавното управление. Това съобщи зам.-председателят на НФСБ Борис Ячев.
ОБЩИНА ЛОМ НЕ ДАВА ГАРАНЦИЯ, ЧЕ ВОДАТА ЩЕ ДОЙДЕ СЛЕД СЕДМИЦА
Няма гаранция, че ремонта на водопровода в Лом ще бъде приключен до 7 дни, споделиха от общинска администрация Лом пред сътрудник на Actualno.com.
БЪЛГАРИЯ Е НА 51-ВО МЯСТО Пожарна охрана КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТ
България изпада на 51-ва позиция в новата ранглиста за конкурентоспособност на Световния стопански конгрес - за 2018 година, която обгръща 140 страни от всички континенти. В челната тройка са Съединени американски щати, Сингапур и Германия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР