Екипът на Централния лъч на Движението бе в Кърджалийска област.

...
Екипът на Централния лъч на Движението бе в Кърджалийска област.
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ от Момчилград: Ако сме сгрешили, простете. Ние прощаваме! Нашето единство се нарича ДПС!

Екипът на Централния лъч на Движението бе в Кърджалийска област. Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ дружно с управлението на партията и общински кметове дойдоха в Джебел с цел да поздравят жителите на града във връзка Деня на Джебел. Представителите на Движение за права и свободи сервираха цветя пред паметника в центъра на града, където се състоя и молитва в памет на жертвите на така наречен "възродителния развой ".

„ Ако сме сбъркали, простете. Ние прощаваме! “ прикани ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на протест от площада в Момчилград. Той даде образец с 2017 година, когато 100 000 гласа отидоха в празното, което докара на власт в България националистите. Предизборният протест стартира с поднасянето на цветя и венци пред паметника на жертвите на така наречен възродителен развой в центъра на града.

„ ГЕРБ споделят: „ Ние имаме 100 000 гласа от мюсюлманите в България. Те получават политическа мощ от нашите гласове, получават власт посредством нашите гласове и употребяват тази власт срещу нас. В европейския парламент дружно с нашите депутати отстояват езиковото разнообразие. Идват в България, в нашата татковина и не разрешават нашия, турския език по време на предизборна акция. Двоен стандарт, двоен критерий, двуличие “, добави Карадайъ.



На централният площад се бяха събрали стотици момчилградчани, деятели и симпатизанти на Движение за права и свободи, народни представители, кметове на общини и обитаеми места, ръководители на общински препоръки и общински съветници от цялата област Кърджали.
„ Нашето единение се назовава Движение за права и свободи. Каузата ни е прекомерно огромна, с цел да се борим между тях. Ние сме пазителите на мира, стабилността и сигурността в държавата”, сподели от трибуната Мустафа Карадайъ.

„ В Европейския парламент нашите представители отстояват езиковото разнообразие. Младежката организация на Движение за права и свободи е най-голямата в Европа с над 20 000 членове. Ние залагаме на положителното бъдеще на децата си. Нашето единение се назовава Движение за права и свободи! “, съобщи Карадайъ.

По мотив свещения месец Рамазан ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ даде ифтар в кв. "Възрожденци ". „ Мотото на Движение за права и свободи е „ Ние залагаме на младите!”, само че какви са младите в Движение за права и свободи – млади, хубави, красиви, образовани, знаещи, можещи, потвърдили себе си в секторите, в които се развиват. Това е Движение за права и свободи, това е нашата листа “, акцентира Мустафа Карадайъ.



„ Ако ми позволите, в Деня на Ататюрк желая да направя една прилика. Ние през месец май честваме майските събития. Велики водачи, като великият Ататюрк се раждат на 100 години един път, е споделил народът, само че ние в България имаме също един популярен водач - нашият почетен ръководител доктор Ахмед Доган, който направи по този начин, че преходът от тоталитарна власт към народна власт да стане по анемичен метод. Това постигнахме ние от Движение за права и свободи. Нашата задача е да пазим целостта на страната, да пазим мира, стабилността и сигурността в нашата татковина “, съобщи водачът на Движение за права и свободи.

Зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев подсети грозните събития по време на така наречен „ възродителен развой “ като сподели, че помним събитията от 1989г., когато тоталитарната власт стреляше с патрони против българските мюсюлмани. Но помним и 2017г., когато на власт пристигнаха националистите и им дадохме опция да стрелят с думи против вас, подсети Цонев. През 1989г. на пътя на патроните заставаха нашите герои. От 2017 до през днешния ден на пътя на думите застават вашите избраници, ние от парламентарната група на Движение за права и свободи и всеки ден ще се борим против езика на омразата, тъй като ние не желаеме да се разделя нашата страна, бе безапелационен той.

На предизборните срещи участваха и зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов, кметът на Кърджали и зам.-председател на Движение за права и свободи инж. Хасан Азис, народните представители Ерол Мехмед, Адлен Шевкед, доктор Джевдет Чакъров, Хайри Садъков и Елхан Кълков, евродепутатите Неджми Али и Искра Михайлова, ръководителят на Младежко Движение за права и свободи евродепутат Илхан Кючюк, членът на ЦОБ Ердинч Хайрула, регионалният ръководител на Движение за права и свободи Кърджали Изет Шабан, претендентите за евродепутати Атидже Алиева-Вели, Севим Мусак, Станислав Анастасов, Антоанета Асенова, Петър Чобанов, Сунай Якуб, Танер Кабилов и Цветан Енчев, общински кметове, регионални и общински ръководители на Движение за права и свободи от страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР